Ένα από τα αιώνια ερωτήματα είναι το ποιος πρέπει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού. Παραδοσιακά ο άντρας είναι εκείνος που πληρώνει, όμως πολλοί και πολλές μιλάνε για ισότητα που κρατάει ανοιχτά μερικά “φαλλοκρατικά” παραθυράκια όπως το να πληρώνει ο άντρας, να ανοίγει τις πόρτες και άλλες τέτοιες μικρές κινήσεις που ξεχωρίζουν τον gentleman από τη μάζα.
Τελικά, όμως, ποιος πρέπει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού;
Ποιος ζήτησε το ραντεβού;
Συνήθως, αυτός που ζητάει το ραντεβού, είναι αυτός που πρέπει και να πληρώσει. Εάν σου ζητήσει να βγείτε, είθισται να αναλαμβάνει τον λογαριασμό. Αντίστοιχα, εάν τον καλέσεις εσύ, πρέπει να πληρώσεις εσύ.
Μετά το πρώτο ραντεβού;
Μετά το πρώτο ραντεβού, καλό είναι ή να αναλάβεις εσύ τον λογαριασμό ή να πληρώσεις το μερίδιό σου. Βέβαια, να θυμάσαι πως οι περισσότεροι δεν θέλουν να κεράσουν για να κάνουν τη γυναίκα να νιώσει κατώτερη αλλά γιατί τους το επιβάλλουν οι κοινωνικές νόρμες.
Φεμινισμός
Φεμινισμός και ισότητα. Δύο όροι που σίγουρα έχουν επηρεάσει πολύ τα σημερινά ραντεβού. Η απαίτηση για ισότητα στην εργασία, στον νόμο, στην κοινωνία, μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε σε υπερβολικό βαθμό την απλή κίνηση του να πληρώσει κάποιος στο πρώτο ραντεβού. Εάν τα βάλουμε κάτω, αντικειμενικά η ισότητα είναι 50/50. Όμως το ότι μπορεί να θέλει να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού, δεν σημαίνει ότι σε βλέπει ως κτήμα του ή κάτι το οποίο πρέπει να πληρώσει για να κατακτήσει. Θυμήσου ότι έχει μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι ο άντρας είναι εκείνος που φροντίζει.
Εσύ τι πρέπει να κάνεις;
Σε καμία περίπτωση μην κάτσεις απλά να τον κοιτάς. Έτσι δείχνεις ότι περιμένεις να πληρώσει εκείνος και ότι το θεωρείς δεδομένο (που μεταξύ μας, δεν θα έπρεπε). Όταν βγαίνεις έξω με μια φίλη σου πάντα παίρνεις λεφτά, έτσι δεν είναι; Δε γίνεται να βγεις χωρίς λεφτά. Πάντα θα κάνεις κίνηση να μοιραστείς τον λογαριασμό καθώς είναι το ευγενικό από μεριάς σου!
Διάβασε ακόμα: 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μια πολύ ουσιαστική (οπότε και όμορφη) σχέση