Εδώ στην Ελλάδα αυτό που λένε όταν παντρεύεσαι παντρεύεσαι και την οικογένεια του καλού σου είναι απόλυτη αλήθεια. Ισχύει ακόμα κι αν είσαι σε σχέση. Γι’ αυτό και ένας χωρισμός είναι λίγο πιο δύσκολος όταν πρέπει να χωρίσεις με… όλους.

Και έρχεται η πικρή ώρα του χωρισμού και δεν θα μιλήσω για παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά όπου (αν όλα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια) επιβάλλεται η επικοινωνία με τα πρώην πεθερικά σου για χάρη των παιδιών, θα μιλήσω για σχέσεις -χωρίς παιδιά- που απλά πρέπει να τελειώσουν.

Σε γενικές γραμμές καλό είναι να κόβονται οι επαφές με οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πρώην σύντροφό σου. Όμως η ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ειδικά αν έχεις ζήσει χρόνια με κάποιον άνθρωπο έρχεσαι κοντά και με την οικογένειά του. Σε ποιες περιπτώσεις όμως κρατάς μια στοιχειώδη επαφή (sorry αλλά αυτό είναι το σωστό).

πρώην

Σε θέματα υγείας

Εάν κάποιος γονιός του πρώην σου έχει κάποιο χρόνιο ζήτημα υγείας, το οποίο έχεις ζήσει από πρώτο χέρι είναι παραπάνω από οκ να στείλεις ένας μήνυμα ή να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις πως πάει! Είναι ανθρώπινο ενδιαφέρον και δεν ξεπερνάς κάποιο όριο.

Σε γιορτές και γενέθλια

Μια απλή ευχή στους ανθρώπους που για κάποιο διάστημα υπήρξαν μέρος της ζωής σου είναι μια ευγενική χειρονομία. Πρόσεξε μην γίνεις νοσταλγική τύπου «Λυπάμαι που φέτος δεν θα τα γιορτάσουμε μαζί». Προτίμησε κάτι τέτοιο «Χρόνια πολλά, να είστε πάντα καλά! Σας στέλνω την αγάπη και τις θερμότερες ευχές μου» ζεστό μα τυπικό! Το ίδιο ισχύει και με τις ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

πρώην

Όταν σε βοηθούν με κάποιο θέμα σου και μετά τον χωρισμό

Όταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε στηρίζουν είναι ευγενικό και ανθρώπινο να στείλεις ένα μήνυμα με ευχαριστίες. Επειδή οι άνθρωποι χωρίζουν δεν χρειάζεται να σταματούν να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Έτσι αν και εσύ έχεις τη δυνατότητα να βοηθήσεις κάπου κάνε το.

Τι να μην κάνεις

  • Σίγουρα να μην τηλεφωνείς στους γονείς του πρώην σου να κλαίγεσαι που χωρίσατε! Ποτέ των ποτών και ποτέ! ΠΟΤΕ!
  • Μην συζητάς με τη μαμά του πόσο λάθος ήταν ο γιος της και ότι δεν βλέπει το κορίτσι που έχασε. Με λίγα λόγια μην θάβεις τον πρώην σου με τη μαμά του.
  • Μην μιλάς κάθε μέρα μαζί τους. Κανένας λόγος δεν υπάρχει! Ακόμα κι όταν είστε μαζί δεν είναι πρέπον!
  • Μην στέλνεις δώρα! Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε γιατί υπερβαίνει τα όρια.

Διάβασε ακόμα: Σχέση και ειλικρίνεια: Πότε είναι OK να πεις ψέματα;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!