Όλοι ξέρουμε παντρεμένα ζευγάρια που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε “σοβαρά τώρα, γιατί παντρεύτηκαν”. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να παντρευτείς, από τους πρακτικούς όπως είναι τα δάνεια πρώτης κατοικίας και οι φοροαπαλλαγές, μέχρι τους συναισθηματικούς όπως το ότι είστε ερωτευμένοι ή ότι φαντάζεστε ότι η ζωή σας θα είναι υπέροχη μαζί.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι απολύτως κακοί λόγοι για να παντρευτείς. Και δυστυχώς είναι αυτοί που οι περισσότεροι παραβλέπουν – ή κάνουν τα στραβά μάτια- πριν το μεγάλο βήμα. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που τα ποσοστά διαζυγίων είναι τόσο υψηλά. Σκέψου λοιπόν:

Οι 7 χειρότεροι λόγοι για να παντρευτείς:

#1 Όλοι το κάνουν
Η κοινωνική πίεση να παντρευτείς βγαίνει στην επιφάνεια κάθε φορά που βλέπεις φωτογραφίες γάμων στα social media. Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά όταν γίνεται καθημερινό φαινόμενο, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν εσύ είσαι η περίεργη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ότι «τι γίνεται, όλοι παντρεύονται εκτός από εμένα; ». Αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Οι άνθρωποι δεν δημοσιεύουν φωτογραφίες ανακοινώνοντας ότι δεν έχουν αρραβωνιαστεί. Το αντίθετο. Αλλά ας πούμε ότι όλοι αλήθεια παντρεύονται για σκέψου, τι σχέση έχει αυτό με εσένα, τη σχέση που έχεις, τη φάση που βρίσκεσαι, τις επιθυμίες σου κλπ.

#2 Θέλεις να κάνεις ένα μεγάλο πάρτι
Τα πάρτι είναι ωραία και τις περισσότερες φορές διασκεδαστικά, αλλά ο γάμος δεν διαρκεί μια μέρα. Αντίθετα, έχει στόχο να διαρκέσει μια ζωή. Πώς σου ακούγεται αυτό; Είναι η υπόλοιπη ζωή σου, κάθε μέρα, όλη την ώρα, ακόμα κι όταν δεν θα σου αρέσει. Κι αυτό είναι πολύ ΣΟΒΑΡΟ. Μακάρι να περνάτε και ωραία, αυτό είναι μεγάλο ζητούμενο. Αλλά είναι δείγμα ωριμότητας να ξέρεις ότι η τελετή και το πάρτι δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα του γάμου.

παντρευτείς

#3 Η οικογένειά σου σε έχει πρήξει
Η αλήθεια είναι ότι την οικογενειακή πίεση είναι πολύ δύσκολο να την αγνοήσεις. Τι μπορείς να κάνεις. Προετοίμασε ορισμένες απαντήσεις εκ των προτέρων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν τεθεί το θέμα. Μπορεί να είναι μια σοβαρή απάντηση όπως “Το τι θα κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή είναι δικό μου θέμα” μέχρι κάτι αστείο όπως “Δεν είμαι σίγουρη ότι ο Θεός δημιούργησε τον τέλειο άντρα για εμένα”. Αργά ή γρήγορα ωστόσο θα χρειαστεί να κάνεις μια κανονική συζήτηση μαζί τους στην οποία δεν είναι καθόλου κακό να βάλεις τα όριά σου. Και οι οικογένειες το χρειάζονται.

#4 Είστε μαζί «πολύ καιρό» για να μην παντρευτείτε
Και τι έγινε; Μερικοί άνθρωποι δεν παντρεύονται ποτέ, και αυτό δεν συμβαίνει επειδή κάτι πάει λάθος, απλώς δεν θέλουν να παντρευτούν! Κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει τι θα κάνεις στη ζωή σου.

#5 Πιστεύεις ότι θα διορθώσει τα προβλήματα στη σχέση σας
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Σίγουρα δεν θα γίνει!

παντρευτείς

#6 Είχες γενέθλια
Γενέθλια σημαίνει τούρτα και η τούρτα πάνω της έχει κεράκια! Όσο περισσότερα σβήνεις, τόσο μεγαλύτερο άγχος ενδέχεται να νιώσεις. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι το θέμα γάμος αρχίζει να απασχολεί εκεί γύρω στην ηλικία των 30 ετών (ή νωρίτερα ανάλογα με το πού ζεις), εντείνετε εκεί κοντά στα 35 και αρχίζει να γίνεται βραχνά από τα 35 και μετά.

Αν σε έχει κυριεύσει ποτέ η αίσθηση του «τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής στη ζωή μου» ή «Έχω μείνει πολύ πίσω» ή «Νόμιζα ότι σε αυτήν την ηλικία θα είχα τη δική μου δουλειά ή τουλάχιστον θα ήμουν παντρεμένη με παιδιά» δεν είσαι μόνη. Αλλά ο υπαρξιακός τρόμος και δεν είναι λόγος για να παντρευτείς. Ο γάμος είναι μια δέσμευση όχι κάτι που πρέπει να κάνεις για να το διαγράψεις από τη λίστα σου

#7 Θέλεις το πολύτιμο δαχτυλίδι
Εξαιρετικά! Αν μπορείς, πηγαίνετε να το αγοράσεις. Δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου το κάνει δώρο.

Διάβασε ακόμη: Γλώσσα του σώματος: 9 ενδείξεις που «καρφώνουν» ότι σε θέλει

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!