Διάφορα κείμενα κάνουν λόγο για επαγγέλματα βαρετά. Για επαγγέλματα που κινδυνεύουν ή δεν κινδυνεύουν από την επέλαση του AI. Δεν ξέραμε όμως πως το επάγγελμά σου εκτός από το ότι μπορεί να πει για εσένα αν είσαι τύπος με ενδιαφέρουσα ζωή που ζει καθημερινά νέες εμπειρίες ή τύπος της ρουτίνας με έναν κάπως πληκτικό τρόπο, μπορεί να πει και αν είσαι ψυχοπαθής. Ναι, σύμφωνα με έρευνα η ψυχοπάθεια συνδέεται με κάποια επαγγέλματα.
Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή προσωπικότητας με διάφορες απολίξεις. Ωστόσο, γενικώς, χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενσυναίσθησης, τύψεων, από τάση για παρορμητική συμπεριφορά και περιφρόνηση των κοινωνικών κανόνων.
Ενώ, βέβαια, η πλειοψηφία ατόμων με ψυχοπάθεια δεν εμπλέκεται ποτέ σε βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά, σύμφωνα με το awareness act, υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.
Παρακάτω θα διαβάσεις τα δέκα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς.
CEO
Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα σε ηγετικές θέσεις εταιρειών, ιδίως σε πιεστικούς κλάδους, με έντονο στρες, όπως τα οικονομικά, μπορούν να επιδείξουν χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανταγωνιστική φύση της δουλειάς, αλλά και στην έμφαση στα αποτελέσματα και τα κέρδη.
Δικηγόρος
Οι δικηγόροι εκπαιδεύονται να είναι διαλεκτικοί και πειστικοί. Αυτό μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό σε άτομα με ψυχοπαθολογικές τάσεις.
Εργαζόμενος σε ΜΜΕ (τηλεόραση-ραδιόφωνο)
Οι παρουσιαστές εκπομπών καλούνται να είναι χαρισματικοί και σίγουροι. Αυτά είναι χαρακτηριστικά πολύ συνηθισμένα στους ψυχοπαθείς, οι οποίοι συχνά φτάνουν σε σημείο να χειρίζονται τους άλλους.
Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr