Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Υπάρχουν ακόμα ανδροκρατούμενες δουλειές όπου μια γυναίκα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει! Για παράδειγμα οι τομείς της τεχνολογίας, στο στρατό, στο ποδόσφαιρο, στους οδηγούς κα.

Η Heather Deason Zyncack είναι μια γυναίκα που κατάφερε να επιβιώσει στον άκρως ανδροκρατούμενο χώρο της τεχνολογίας. Στο βιβλίο της “This is a man’s world” δίνει συμβουλές στις γυναίκες για να τα καταφέρουν και αυτές.

ανδροκρατούμενο

«Μη μασάς» όταν σε αποκαλούν με διάφορα προσωνύμια

Λέει χαρακτηριστικά “δείξτε μου μια επιτυχημένη γυναίκα και θα υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον ένας άντρας που θα την έχει αποκαλέσει σκύλα”. Εάν η δουλειά σου είναι καλή, να μη σε ενδιαφέρει πώς θα σε αποκαλούν. Στη τελική αυτό που μετράει είναι πόσο αποτελεσματικά και σωστά κάνεις τη δουλειά σου και εν τέλει θα το εκτιμήσουν.

Το να είσαι ελκυστική είναι καλό αλλά μην βασιστείς σε αυτό!

Είναι αποδεδειγμένο πως τα ελκυστικά άτομα (άνδρες και γυναίκες) έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Το να δείχνετε όμορφοι είναι κάτι το θετικό, το να το εκμεταλλεύεστε ή να το επιδεικνύεται λανθασμένα, όχι. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, λέει: στην εταιρεία Fortune 500, μια από τις διευθύντριες ήταν γνωστή για τα προκλητικά της ρούχα και τα ειδύλλια στο γραφείο. Κανείς ποτέ δεν μίλησε για τις επιτυχίες της, αν και ήταν πολλές, παρά μόνο για το σώμα της. Κρατήστε, λοιπόν, τα σέξι ρούχα, μακριά από το γραφείο.

Εργαστείτε για ένα “υποστηρικτικό αφεντικό”

Βρείτε ένα αφεντικό που να μην έχει θέμα με τις γυναίκες, να κατανοεί τις φιλοδοξίες τους και να τις υποστηρίζει. Παραδόξως ένα τέτοιο αφεντικό σπάνια θα είναι μια άλλη γυναίκα. Ως γνωστόν οι γυναίκες είναι αρκετά ανταγωνιστικές μεταξύ τους, οπότε ίσως μια γυναίκα μπορεί να σας κατανοήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας το δείξει κιόλας. Στο τέλος λέει χαρακτηριστικά “Εάν έχετε δει τη σειρά Mad Men θα γνωρίζετε ότι παλαιότερα οι γυναίκες που εργάζονταν σε εταιρίες ή οπουδήποτε δεν είχαν καν το δικαίωμα να κάτσουν στο γραφείο των συσκέψεων. Σήμερα τα δικαιώματα μας είναι πολύ διαφορετικά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πώς μας αντιμετωπίζουν ίσα”. Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη γενιά δεν θα χρειάζεται να έχει “κανόνες” επιβίωσης σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.”

ανδροκρατούμενο

Διάβασε επίσης: 5 συμβουλές καριέρας από τη δημιουργική διευθύντρια της Puma

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!