Η σοκολάτα είναι τεράστιος εθισμός και οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή, ακόμη και αν πρόκειται για ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Το ζελέ είναι πάντα μια καλή ιδέα, κυρίως γιατί είναι εύκολο, γρήγορο, δροσιστικό και με πολύ λίγες θερμίδες.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 λίτρο γάλα
- 4 – 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 125 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία
- Για το εύκολο ζελέ σοκολάτας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά.
- Για να κρυώσει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, και για να μην πιάσει κρούστα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
- Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το εύκολο ζελέ σοκολάτας βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.
Φωτογραφία: sri widyowati/iStock/Ideal Image
Διαβάστε επίσης:
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη: Με ελάχιστες θερμίδες και τέλεια γεύση
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!