Εάν σας αρέσουν τα γλυκά και ειδικά το cheesecake ήρθε η στιγμή να φτιάξετε αυτό το γλυκό στην κλασική, παραδοσιακή μορφή του που δεν είναι άλλο από το New York Cheesecake.
Το αγαπημένο μας γλυκό, έτσι όπως ξεκίνησε στην Αμερική και στο οποίο έχουν γίνει κάποιες παραλλαγές.
Ας δούμε τη συνταγή για το New York Cheesecake αναλυτικά από την Υβόννη Μπόσνιακ, η οποία το έφτιαξε και ζηλέψαμε.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. Λιωμένο βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη
900 γρ. Τυρί κρέμα
220 γρ. Ζάχαρη
120 ml Κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ/σ άρωμα βανίλια
5 Αυγά
40 γρ. Κορν φλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
1 κ/γ Χυμό από φρέσκο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε περιμετρικά αλλά και στην βάση του τσέρκι (23 διαμέτρου) λαδόκολλα
*δεν αλευροβουτυρώνουμε.
Για την βάση του γλυκού αλέθουμε τα μπισκότα στον μπλέντερ και αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο την ζάχαρη και τα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα ,πιέζοντας έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κατά σειρά το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, και το άρωμα βανίλιας προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ομοιογενές μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Έπειτα το κορν φλάουρ και στο τέλος τον χυμό λεμόνι και τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι μας.
Με κατάλληλες κινήσεις στο σκεύος προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από το μείγμα.
Στην κατώτερη σχάρα του φούρνου μας, ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 110 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά ακόμα.
(Σε περίπτωση που δεν έχει ψηθεί αρκετά, επαναφέρετε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά)
Κλείνουμε τον φούρνο και πιάνουμε μια ξύλινη κουτάλα μεταξύ της πόρτας και του φούρνου.
Θα πρέπει να μείνει εκεί για μια ώρα να ξεκουραστεί, έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο μέχρι να κρυώσει και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σάλτσα φρούτου της αρεσκείας σας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για το New York Cheesecake παρακάτω: