Από το Μεξικό στην Καλιφόρνια και έπειτα στην Ελλάδα. Ναι, καλά διάβασες: το wrap στην Ελλάδα, δεν μας ήταν παντελώς άγνωστο. Οι tortillas ίσως, αλλά το wrap  όχι, αφού στην πραγματικότητα αναφέρεται σε μαγειρική τεχνική και σημαίνει τυλιχτό, μια εκδοχή του οποίου είναι το δικό μας σουβλάκι. Αυτή, λοιπόν, η ευφυέστατη επινόηση, αποτελεί μια εξαιρετική λύση για να δημιουργήσεις ένα σνακ, ή ένα ελαφρύ brunch/lunch που μπορείς να δώσεις στα παιδιά, αλλά και να πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Όλα εξαρτώνται από την φαντασία, αλλά και τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας μας. Έχω να σου προτείνω δύο διαφορετικά wraps:

Wrap tortillas

Σε μια tortilla προσθέτεις 1 κ.σ. μαγιονέζα, με ½ κ.γ. μουστάρδα, ½ κ.γ. μέλι, ψημένο κοτόπουλο, τριμμένο τυρί τσένταρ, μαρούλι, και ντομάτα. Η ποσότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις του παιδιού.

Wrap ομελέτας

Για την ομελέτα: χτυπάς 2 αυγά σε ένα μπολ και αφήνεις στην άκρη. Βάζεις στο μπλέντερ 8-10 φύλλα σπανάκι (ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό προτιμάς), 2-3 κλωναράκια δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάς. Προσθέτεις το μείγμα στα αυγά μαζί με 1 κ.σ. αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τηγανίζεις σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Βγάζεις την ομελέτα στην άκρη και την αφήνεις να κρυώσει. Την κόβεις στη μέση και γεμίζεις με τυρί φέτα, χρωματιστές πιπεριές, ντομάτα και λίγο φρέσκο δυόσμο.

Οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν εδώ είναι άπειροι. Άσε την φαντασία σου να δουλέψει και συνδύασε τις αγαπημένες σου γεύσεις.

Tips:

1. Μπορείς να ψήσεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο από το οποίο αφαιρείς τα κόκαλα και την πέτσα και συντηρείς στο ψυγείο σε βάζα. Έτσι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα σε wraps και σάντουιτς.

2. Φτιάξε μόνη σου αυτή τη γρήγορη και εύκολη μαγιονέζα για να εμπλουτισεις τα σνακ σου. Είναι σαφέστατα γευστικότερη από οποιαδήποτε του εμπορίου. (link)

3. Αν τα παιδιά αντιδρούν στα λαχανικά, μπορείς να τα «κρύψεις» μέσα στη μαγιονέζα! (ναι, σατανικό το ξέρω!) Απλώς τα πολτοποιείς στο μπλέντερ (σε μικρές ποσότητες αρχικά) και στη συνέχεια τα ανακατεύεις με τη μαγιονέζα. Όταν συνηθίσουν στις γεύσεις μπορείς να τα εμφανίσεις σε μεγαλύτερα κομμάτια.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!