Η σοκολάτα είναι από τα πράγματα στα οποία έχουμε άρνηση να αντισταθούμε και για εμένα προσωπικά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, ο μόνος εθισμός μου και ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να φτιάξει η διάθεση μου.
Και μπορεί με τη μαγειρική οι σχέσεις μας να είναι από ανύπαρκτες έως τυπικές, όμως με τη ζαχαροπλαστική τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εξάλλου, ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά της ζάχαρης, της βανίλιας και του κακάο;
Πρόσφατα ανακάλυψα αυτή τη φανταστική σοκολατένια τούρτα με την υπογραφή του αγαπημένου μου Αλέξανδρου Παπανδρέου, η οποία είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Είναι ένα γλυκό ωδή στη σοκολάτα, και αποτελεί την τέλεια πρόταση για το Σαββατοκύριακο.
Υλικά
Για 8-10 άτομα
3 συσκευασίες Soft Kings triple chocolate chunks Αλλατίνη
Για την κρέμα σοκολάτας:
125 γραμμάρια γάλα
1 ζελατίνη
250 γραμμάρια κουβερτούρα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο σοκολάτας:
400 γραμμάρια κουβερτούρα
80 γραμμάρια ηλιέλαιο
60 γραμμάρια γλυκόζη
Εκτέλεση
Βυθίζουμε την ζελατίνα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να μουλιάσει και να μαλακώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί, στύβουμε καλά την ζελατίνα, την προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε τα 250 γραμμάρια κουβερτούρας και ανακατεύουμε, με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το γάλα με την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
Τοποθετούμε την σαντιγί μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά, με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά και να δημιουργηθεί μία σοκολατένια κρέμα.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ., σε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο ή πιατέλα, στρώνουμε τα μισά Soft Kings, χοντροσπασμένα, από πάνω στρώνουμε την μίση κρέμα σοκολάτας, πάνω της τα υπόλοιπα Soft Kings και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε την τούρτα, με το τσέρκι στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, τουλάχιστον 3 ώρες.
Όση ώρα παγώνει η τούρτα, για το γλάσο, σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε τα 400 γραμμάρια κουβερτούρα να λιώσει, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και την γλυκόζη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αποσύρουμε το γλάσο από το μπεν-μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αποσύρουμε την τούρτα από το ψυγείο, την τοποθετούμε σε μία σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω, αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι, την περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας, την αφήνουμε 5 λεπτά να στρώσει καλά το γλάσο, την στολίζουμε και την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου εδώ
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή του 5λεπτου: Το τέλειο κέικ μηλόπιτα που μάθαμε από την Αργυρώ