Είναι καλοκαίρι βρίσκεσαι σε νησί, στην παραλία και θες οπωσδήποτε να φας κάτι. Από την άλλη μπορεί και να είσαι στο γραφείο μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για την άδεια. Και στις δύο περιπτώσεις θες κάτι γρήγορο να «κόψει» την πείνα σου. Και η τυρόπιτα θα είναι πάντα μια καλή λύση.
Ξέρω ότι όταν ακούς τυρόπιτα σκέφτεσαι αυτή, που έκανε η γιαγιά σου με σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση από τυρί. Δυστυχώς όμως σχεδόν καμία από εμάς δεν έχει τον χρόνο ή και την όρεξη για να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία, που απαιτεί η παραδοσιακή τυρόπιτα και έτσι συνήθως καταφεύγουμε σε κάποια συνταγή με λίγα υλικά, γρήγορη και απλή.
Μια τέτοια συνταγή είναι και η παρακάτω. Χωρίς φύλλο με γιαούρτι και 3-4 ακόμα υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι. Αρκεί να ανακατέψετε τα υλικά μεταξύ τους και αφού κάνετε έναν ωραίο χυλό, τον ρίχνετε στο ταψί και η τυρόπιτα είναι έτοιμη για ψήσιμο.
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεσαία αυγά
- 100 ml γάλα πλήρες
- 500 γρ. φέτα
- Αλάτι (αν θέλετε γιατί η φέτα είναι αλμυρό τυρί)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο