Τα καλοκαιρινά φαγητά έχουν άλλη μαγεία, ενίοτε και άλλη γεύση. Ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά φαγητά όπως οι τηγανητές πατάτες, τα καλοκαίρια ήταν αλλιώς. Έτσι όπως γυρνούσες από τη θάλασσα με τα αλάτια και μια γλυκιά κούραση από τον ήλιο και τη ζέστη, μετρούσες αντίστροφα μέχρι να είναι ζεσταθεί καλά το λάδι και να ακούσεις τον ήχο από τις πατάτες που τηγανίζονται μέχρι να πάρουν αυτό το ωραίο ροδαλό χρώμα.
Συνήθως τις έτρωγες σκέτες με μπόλικο αλάτι, ίσως και λίγη ρίγανη για να σου θυμίζουν περισσότερο τις τηγανητές πατάτες, που έτρωγες στις ταβέρνες με τους γονείς σου. Αργότερα άρχισες να προσθέτεις τριμμένη φέτα και φυσικά το υλικό, που απογείωνε το πιάτο, ήταν το τηγανητό αβγό που έλιωνε πάνω στις πατάτες δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό με το τυρί.
Δεν έχω βρει σε πολλά μαγαζιά στην Αθήνα αυτό το πιάτο. Το έχω πετύχει στη Φυσαρμόνικα στον Χολαργό, παλιότερα με στάκα αντί για αυγά και τώρα με γλυκοπατάτες και τριμμένη φέτα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Intronews.gr
PHOTO: DronG/iStock
Διαβάστε επίσης:
Η πιο γρήγορη συνταγή για κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ – Με 5 υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι