Είναι δεδομένο, τρώμε πάρα πολύ ζάχαρη. Κατά μέσο όρο καταναλώνουμε περίπου 77 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα. Αυτό είναι τρεις φορές περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα.

Σίγουρα, είναι εύκολο να φάμε ένα μπισκότο την ώρα που θέλουμε ένα σνακ. Αλλά αυτό αναγνωρίζεις ότι έχει μέσα ζάχαρη και μπορείς να το αφήσεις στη θέση του. Τι κάνεις όμως με την κρυφή ζάχαρη;

Τι γίνεται με εκείνα τα «υγιεινά» τρόφιμα με ετικέτες που γράφουν χαμηλά λιπαρά ή χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο; Θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό – όταν οι εταιρείες τροφίμων κόβουν ένα συστατικό, πιθανότατα το αναπληρώνουν με ζάχαρη.

Η ζάχαρη είναι ύπουλη, μπαίνει σε τρόφιμα που δεν το φαντάζεσαι και στη συνέχεια μεταμφιέζεται με ένα εξωτικό όνομα στην ετικέτα. Τα κοινά ψευδώνυμα περιλαμβάνουν: κρύσταλλοι ζαχαροκάλαμου, σιρόπι καλαμποκιού κ.α.

Έτσι, αν προσπαθείς να προσέχεις την πρόσληψη ζάχαρης σίγουρα πρέπει να περιορίσεις αυτά τα τρόφιμα: 

Γιαούρτι

Το γιαούρτι θεωρείται «υγιεινή διατροφή». Και όχι χωρίς λόγο. Έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία όπως τα προβιοτικά και το ασβέστιο.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν γιαούρτια φορτωμένα με πολύ ζάχαρη, οπότε διάλεξε προσεκτικά το σωστό.

ζάχαρη

Διάβασε τη συνέχεια στο Faysbook.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!