Τα δικά μας παιδικά καλοκαίρια δεν είχαν beach bars. Δεν είχαν ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες με club sandwich, γρανίτες και παγωτά. Είχαν πετσέτα για την άμμο και σπιτικό τοστ. Είχαν και μια τρελή ανυπομονησία για ένα πράγμα: να φτάσει ο λουκουματζής κοντά μας να πάρουμε λουκουμάδες, να γεμίσουμε ζάχαρη που θα ξεπλύνουμε με βουτιά στη θάλασσα!
Ε, αυτούς τους λουκουμάδες μπορούμε να τους φτιάξουμε και σπίτι με ελάχιστα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο.
Συνταγή για τέλειους λουκουμάδες παραλίας
Για την ζύμη
- 340-350 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 50 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 μέτριο αυγό
- 1 βανιλίνη
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα
- ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε την βανιλίνη και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 50 γρ το κάθε μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα ένα το κάθε κομμάτι κάνουμε μια τρύπα στην μέση με το δάχτυλό μας και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο δακτύλιο.
- Ανοίγουμε την φωτιά και ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
- Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και μόλις βγάζει μουρπουλήθρες ρίχνουμε τον πρώτο λουκουμά και αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις του βγάζουμε από το λάδι αμέσως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους λουκουμάδες.
- Οι πιο εύκολοι αφράτοι και νόστιμοι λουκουμάδες παραλίας είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε!!
Φωτογραφία εξωφύλλου: Sirichai_raksue/iStock/Ideal Image
Διάβασε ακόμη:
Συνταγή του 5λεπτου: η πιο εύκολη και νόστιμη τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ