Θες να φτιάξεις παγωτό και δεν είχες παγωτομηχανή; Κανένα πρόβλημα! Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα! Σου έχουμε τα tips, για αφράτο πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό!
Για το απόλυτο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή λοιπόν χρειάζεται απλώς να χτυπήσεις μισό λίτρο κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και κατόπιν να προσθέσεις ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και λίγη βανίλια. Η παρακάτω συνταγή πετυχαίνει πάντα και σε γεύση και σε υφή!
Πως φτιάχνεις σπιτικό παγωτό;
Υλικά:
- Μια μεσαία συσκευασία κρέμα γάλακτος
- ένα ζαχαρούχο γάλα
- βανίλια
- Κομματάκια σοκολάτας, oreo μπισκότο σε κομμάτια, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα σε κομματάκια, ότι μπορεί να σου αρέσει μέσα σε ένα παγωτό.
Εκτέλεση:
- Χτύπησε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, η κρέμα και το μπολ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ κρύα.
- Μετά πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Για την καλύτερη δυνατή γεύση χρησιμοποίησε εκχύλισμα από φυσική βανίλια. Χτύπησε λίγο ακόμα μέχρι το μίγμα να γίνει πολύ αφράτο.
- Μετάφερε σε μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. Τώρα είναι και η ιδανική στιγμή για να πρόσθεσεις ότι άλλο θέλεις: σταγόνες σοκολάτας, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σιρόπια ή σπασμένα μπισκότα.
- Πάγωσε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Διάβασε ακόμη: Συνταγή του 5λεπτου: τέλειοι λουκουμάδες παραλίας με 5 μόλις υλικά
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ