Όταν θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, μια μακαρονοσαλάτα είναι η καλύτερη λύση. Είναι επίσης και ένας τρόπος για να αξιοποιήσουμε όσα έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας.

Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε είναι ατελείωτο. Μια μακαρονοσαλάτα μοιράζεται εύκολα και, αν τη βάλουμε σε ένα δοχείο που κλείνει καλά, μπορεί να μεταφερθεί παντού.

Η συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
  • Για το κοτόπουλο
  • 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ. μπέικον, κομμάτι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. κρουτόν
  • 50 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
  • Για το σερβίρισμα
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα ρίγανης, ή φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το μπέικον, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο στο ξύλο κοπής σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το νερό, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  • Ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και τα flakes παρμεζάνας.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης.

Φωτογραφία εξωφύλλου: luchezar /IStock

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη: Με ελάχιστες θερμίδες και τέλεια γεύση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!