Υπάρχουν μέρες που πεινάς και πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι να μαγειρέψεις. Η στραπατσάδα είναι μια γρήγορη, εύκολη και άκρως γευστική επιλογή με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας. Και μπορεί η λέξη να προέρχεται από την ιταλική λέξη strapazzare, όμως είναι ένα πιάτο που θα συναντήσετε πολύ στα ελληνικά νησιά, αλλά και την Πελοπόννησο.
Ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι και αυγά είναι όλα όσα χρειάζεστε για μια ωραία στραπατσάδα που θα σας χορτάσει χωρίς να είναι βαριά. Είναι επίσης μια ωραία λύση αν έχετε βαρεθεί την κλασική ομελέτα και θέλετε μια αλλαγή στη διατροφή σας. Υγιεινή και με λίγες θερμίδες η στραπατσάδα αξίζει να γίνει το επόμενο σας γεύμα.
Υλικά
Για τη στραπατσάδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά
- 4 ντομάτες ώριμες
- 6 αυγά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την πιπεριά και βγάζουμε τα σπόρια. Την ψιλοκόβουμε.
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Συνήθως βγάζω την φλούδα της όταν έχω χρόνο.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τις ρίχνουμε μέσα.
Τις αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσει το τηγάνι.
Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερές.
Όταν στεγνώσει τελείως, τότε προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Για τα αυγά
Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι σιγά σιγά να αρχίσουν να σταθεροποιούνται.
Διαβάστε επίσης:
Πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για πατατοσαλάτα