Σούπες, αχνιστές και πεντανόστιμες μας δίνουν αυτή τη θαλπωρή που χρειαζόμαστε αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες.

Προτιμάτε τη σουπίτσα σας γιαγιαδίστικη, κλασσική μπουγιαμπέσα ή πιο εξωτική; Εμείς αναλκαλύψαμε τους πιο νόστιμους ζωμούς της πόλης και σας τους σερβίρουμε με όλη μας την αγάπη!

Massaman κάρυ (Tuk Tuk, Βεΐκου 40, Κουκάκι)

Πορτοκαλόχρωμο και ελαφρώς πιο πηχτό από τα πιο διαδεδομένα ταϊλανδέζικα κάρυ, το massaman έχει μέσα στο αρωματικό ζουμί με την καρύδα και το tamarind, κυβάκια βραστής πατάτας και τραγανά φυστίκια. Αν προτιμάτε τη χορτοφαγική εκδοχή, έχει καλώς. Αλλιώς μπορείτε να τη ζητήσετε με γαρίδα, χοιρινό, κοτόπουλο ή πάπια. Χωρίς να είναι καυτερή, βγάζει μια απαλή ζεστασιά σε κάθε μπουκιά.


Κοτόσουπα (Nolan, Βουλής 31, Σύνταγμα)

Η κοτόσουπα της γιαγιάς και ένα βιετναμέζικο pho συναντώνται την ώρα που ανακατεύεις τον ωμό κρόκο αυγού στον ζεστό ζωμό που μοσχοβολάει γλυκάνισο και yuzu, φτιάχνοντας έτσι ένα ωραιότατο αυγολέμονο της στιγμής. Noodles φασολιού, τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σχάρας και μπόλικο κόλιανδρο πλέουν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα πιάτα (μπολ) του Nolan. Χρησιμοποιήστε ξυλάκια για τα noodles κι έπειτα πιείτε το ζωμό από το μπολ.


Κρεμυδόσουπα γκρατινέ (Chez Lucien, Τρώων 32 Πετράλωνα)

Στo αυθεντικό αυτό γαλλικό bistrot που επέστρεψε και πάλι στη βάση του θα δοκιμάσετε μια υέροχη χειμωνιάτικη κρεμμυδόσουπα γκρατινέ. Συνδυάστε την με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


Ψαρόσουπα στον Πεζούλα (Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές)


Αν ήταν καλή για τον Τσιτσάνη, ποιοι είμαστε εμείς να πούμε όχι στη σούπα που σερβίρει απαράλλαχτη μέχρι σήμερα η ιστορική ψαροταβέρνα του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές; Εκεί που το ’50 έτρωγαν τα αστέρια του λαϊκού τραγουδιού παραγγέλνουμε σήμερα (από την ώρα που φθινοπωριάζει) τη μοναδική βελουτέ ψαρόσουπα από βραστόψαρα και λαχανικά.


Ανάκατη στη Feyrouz (Καρόρη 23 & Αγάθωνος 1)

Σερβιρισμένη σε χάρτινο ποτηράκι, που κάνει όλη τη διαφορά όταν περπατάς και τουρτουρίζεις στο κέντρο, η μαχλούτα είναι μια από τις αγαπημένες μας σούπες που κρατιούνται ζεστές στα τσουκάλια της Feyrouz. Απλή και δυναμωτική, έχει μέσα κόκκινη φακή, μαραθόριζα, κολοκύθα, σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και φρεσκοκαβουρδισμένο αγριοκύμινο.

Διάβασε ακόμα: Τα καλύτερα Thai εστιατόρια της πόλης

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!