Υπάρχουν κάποια υλικά που αν συνδυαστούν σε ένα πιάτο αποτελούν “a match made in heaven”. Το osso buco (που στα ιταλικά σημαίνει «κόκκαλο με τρύπα»), το θυμάρι, το ουίσκι, τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά έρχονται να συντελέσουν ένα μικρό θαύμα (γευστικό, εννοώ, βέβαια) που σε στέλνει στον ουρανό! 

Τώρα αν είσαι κι εσύ λάτρης της κλασικής αγαπημένης ιταλικής συνταγής που συνήθως μαγειρεύεται αυτό το εξαιρετικό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος, έχω να σου πω, πως πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη σούπα γιατί θα σε μαγέψει… 

osso buco

Υλικά: 

2 κομμάτια osso buco περίπου 1 κιλό 

2 μέτρια κρεμμύδια 

1 σκελίδα σκόρδο 

2 καρότα σε ροδέλες 

4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα

1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο θυμάρι 

1 ποτήρι ουίσκι

100γρ λευκά μανιτάρια 

2 λίτρα βοδινό ζωμό 

ελαιόλαδο, 

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ρίχνεις πιπέρι στο κρέας. Σε μια βαθιά κατσαρόλα το σοτάρεις με 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές και το βγάζεις στην άκρη.

Σοτάρεις τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο για 2-3 λεπτά και επαναφέρεις το κρέας.

Σβήνεις με το ουίσκι και αφήνεις 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνεις το ένα λίτρο ζεστό ζωμό, 1 κοφτό κουτάλι της σούπας αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνεις να βράσει 15 λεπτά και προσθέτεις τις πατάτες.

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρεις τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα.

Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει γυρνώντας κάθε τόσο το κρέας και προσθέτοντας ζωμό όταν χρειάζεται.

Στα 45-50 λεπτά δοκιμάζεις το κρέας αν έχει βράσει αλλά και το αλάτι και αφήνεις να βράσει κι άλλο αν χρειάζεται.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείς το κρέας και κάνεις τη σούπα βελουτέ με ράβδο-μπλέντερ ή/και σινουά και λίγο ζωμό αν τη θέλεις πιο αραιή.

Σερβίρεις τη σούπα με ένα κομμάτι κρέας στη μέση.  

Διάβασε ακόμη: Σχεδιάζοντας το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι -Το Πλατό

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!