Κέικ με κολοκυθάκια; Λοιπόν ναι! Και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό! Το κολοκυθάκι και το γιαούρτι κάνει αυτό το κέικ υγρό και αφράτο, η προσθήκη της κανέλας του δίνει αυτό το ανατολίτικο άρωμα και η γεύση του σε συνδυασμό με τη σοκολάτα… παράδεισος!
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
1 σακ. μπέικιν
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κούπα κολοκυθάκια χτυπημένα στο μπλέντερ
1/2 κούπα καρύδια και φιστίκια Αιγίνης + φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα
1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη: 100γρ λιωμένη κουβερτούρα, 1κ.γ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 στον αέρα. Βουτυρώνεις καλά και αλευρώνεις μία μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τινάζεις να πέσει όσο αλεύρι περισσεύει.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και την σόδα.
Χτυπάς τα αυγά στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτεις τη ζάχαρη, το μέλι και το ηλιέλαιο. Χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις το γιαούρτι και το αλεύρι.
Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για περίπου 55-60 λεπτά. Στα 55 λεπτά τρυπάς σε δύο σημεία μέχρι κάτω με ένα σουβλόξυλο. Αν βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν όχι ψήνεις για άλλα 5-10 λεπτά ξαναδοκιμάζοντας. Όταν είναι έτοιμο, βγάζεις τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει πριν ξεφορμάρεις.
Ετοιμάζεις την επικάλυψη. Βάζεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Ενσωματώνεις το ηλιέλαιο και περιχύνεις με αυτό το κέικ. Πασπαλίζεις με χοντροκοπανισμένα φιστίκια.