Ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο που θα σας εκπλήξει όχι μόνο με τη νοστιμιά του αλλά και με την ευκολία του
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά
Μερίδες: 5
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
ΥΛΙΚΑ
‒ 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
‒ 200 γρ. ρεβίθια ή φασόλια βρασμένα
‒ 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
‒ λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
‒ 2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
‒ χυμό και ξύσμα λεμονιού
‒ 1 κρεμμύδι ξερό
‒ 2 σκελίδες σκόρδο
‒ λίγο άνηθο
‒ αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε καλά το ρύζι και το βράζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με τα βρασμένα όσπρια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
• Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
• Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε για λίγο να σταθεί και να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους. Τη σερβίρουμε ζεστή.
TIP
Προσθέτουμε κι άλλα υλικά της αρεσκείας μας, όπως λίγο καβουρντισμένο κουκουνάρι ή βρασμένο αρακά και καλαμπόκι.
Ο πέμπτος τόμος της σειράς είναι αφιερωμένος στα ζυμαρικά και το ρύζι
Διάβασε ακόμα: Εύκολη μακαρονάδα με λεμόνι