Ένα νόστιμο πιάτο κατάλληλο για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, για ορεκτικό αλλά και για κυρίως!

Προετοιμασία: 40 λεπτά

Ψήσιμο: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

ΥΛΙΚΑ

‒ 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

‒ 2 κ.σ. λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα

‒ 3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες

‒ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

‒ 1 αβγό

‒ αλεύρι για το πανάρισμα

‒ αλάτι, πιπέρι

πολπέτες
Συνοδεύουμε τις πολπέτες με καψαλισμένο ψωμί, φέτες ντομάτας και μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 2 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις λιωμένες πατάτες, το αβγό χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι.

• Ζυμώνουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

• Στη συνέχεια πλάθουμε πολπέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ.

TIP: Συνοδεύουμε τις πολπέτες με καψαλισμένο ψωμί, φέτες ντομάτας και μαϊντανό

πολπέτες
Πήραμε τον 7ο και τελευταίο τόμο Χριστούγεννα στη Σμύρνη που είναι αφιερωμένος στη μικρασιατική κουζίνα και κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα με το 7ΜΕΡΕΣ TV

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!