Ένα νόστιμο πιάτο κατάλληλο για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, για ορεκτικό αλλά και για κυρίως!
Προετοιμασία: 40 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
ΥΛΙΚΑ
‒ 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
‒ 2 κ.σ. λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα
‒ 3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες
‒ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
‒ 1 αβγό
‒ αλεύρι για το πανάρισμα
‒ αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 2 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις λιωμένες πατάτες, το αβγό χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι.
• Ζυμώνουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
• Στη συνέχεια πλάθουμε πολπέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ.
TIP: Συνοδεύουμε τις πολπέτες με καψαλισμένο ψωμί, φέτες ντομάτας και μαϊντανό