Κατά καιρούς έχουμε βρει πολλές συνταγές για εύκολη πίτσα μόνο που όλες τους περιλαμβάνουν ζύμη την οποία στη συνέχεια πρέπει να ανοίξεις.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αλμυρές παραλλαγές, που να μοιάζουν πολύ με την κανονική συνταγή της πίτσας, μόνο που αντί για ζύμη να χρησιμοποιήσετε τορτίγιες. Ναι, καλά διαβάσατε αυτές οι πολύ λεπτές πίτες είναι η ιδανική βάση για να δημιουργήσετε την πίτσα της επιλογής σας.

Μάλιστα είναι μια πίτσα με πολύ λιγότερες θερμίδες από την κανονική και αρκούν μόλις 16-18 λεπτά για να ψηθεί. Ουσιαστικά δεν έχει προετοιμασία, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τορτίγιες και να αναμείξετε τα υλικά της αρεσκείας σας.

πίτσα
zoranm/iStock

Πίτσα: Υλικά για τη βάση

4 μεγάλες τορτίγιες

200γρ. γιαούρτι

2 αβγά

200γρ. γραβιέρα αγελάδος, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

10 Φέτες πεπερόνι

6κ.σ. σάλτσα για πίτσα

Ρίγανη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις τορτίγιες στο ξύλο κοπής, τη μία πάνω στην άλλη και τις τυλίγουμε σε ρολό. κόβουν τις τορτίγιες σε λωρίδες 1 εκ. και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τη γραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο μπολ τις κομμένες τορτίγιες και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα.

Τοποθετούμε σε φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα για να ψηθεί σωστά. Μετά από 16-18 λεπτά η πίτσα είναι έτοιμη.

Διαβάστε επίσης:

Η 5λεπτη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!