Καθώς πλησιάζουν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έχουμε αρχίσει να αναπολούμε αυτά τα ωραία πασχαλινά κουλούρια που μας έφτιαχνε η μαμά μας, τα τόσο νόστιμα με αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά πορτοκαλιού που κατέκλυζε το σπίτι.
Τα πασχαλινά κουλούρια είναι το απόλυτο must και κάθε χρόνο ψάχνουμε την τέλεια συνταγή, εκείνη που δε χρειάζεται πολύ κόπο για να πετύχει. Παρακάτω σας έχουμε μία αγαπημένη, παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια που θα αγαπήσετε και θα κάνετε ξανά και ξανά.
Η συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 320 γρ. βούτυρο Κερκύρας
- 320 γρ. βούτυρο φυτίνης
- 250 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα ολόληρου πορτοκαλιού ( βάζετε όσο θέλετε)
- 3 κρόκους αυγών
- 5 βανίλιες
- 400 γρ. ζάχαρη
- 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1.500 γρ. αλεύρι
- Μαγειρική σόδα και αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Εν συνέχεια, βάζουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ μαζί με σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε και αυτά τα υλικά στο μίξερ μαζί προσθέτοντας αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη. Στην συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι 30 γρ. πλάθουμε για να πάρουν ό,τι σχήμα θέλουμε. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με το νερό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Photo Credits: I Stock
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή του 5λεπτου: τέλειοι λουκουμάδες παραλίας με 5 μόλις υλικά