Το καλοκαίρι θέλουμε ελαφριά φαγητά, γευστικά, δροσιστικά χωρίς πολλά λιπαρά. Τα noodles είναι μια πολύ εύκολη λύση για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου γεύμα, αφού απαιτούν μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας.
Στα noodles μπορείς να προσθέσεις και λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου, πέρα από αυτά της συνταγής. Επιπλέον, είναι χορταστικά χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες και άρα είναι ιδανικά για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου.
Υλικά
300 γρ. noodles αυγού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες + extra, για το σερβίρισμα
3 μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες
1 καρότο, κομμένο σε κάθετες φέτες
½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κάθετες φέτες
100 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
4 κ.σ. soy sauce
1 κ.γ. worcestershire sauce
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε αρκετά αλατισμένο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο. Το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και το αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
Κατόπιν, αδειάζουμε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με βραστό νερό, τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε για 4 λεπτά. Αφού περάσουν, σουρώνουμε τα noodles και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το καρότο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, τα νουντλς, τη soy sauce, τη worcestershire sauce, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Φωτογραφία εξωφύλλου: Photo by Lindsay Moe on Unsplash
Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη
Διαβάστε επίσης:
Μακαρονοσαλάτα: Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ελαφρύ γεύμα