Η Χριστίνα Μπόμπα αγαπάει την υγιεινή διατροφή, ενώ δεν μπορεί να πει εύκολα «όχι» σε κάτι γλυκό. Οπότε, αποφάσισε να συνδυάσει αυτά τα δυο και να φτιάξει μια υπέροχη μαρμελάδα φράουλα με μέλι. Μέσα από το instagram της μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία, αφού για να ολοκληρωθεί η συνταγή χρειάζονται δυο μέρες. Την πρώτη μέρα γίνεται η προετοιμασία και τη δεύτερη μέρα την ολοκληρώνουμε.

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά φράουλες

1/2 κιλό μέλι

1/2 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλές μας, βγάζουμε τα κοτσάνια και κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη ένταση και αφήνουμε να βράσουν για άλλα πέντε λεπτά.

Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά ρίχνουμε δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα ακόμα.

Βγάζουμε από τη φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε εκεί μέχρι την επόμενη ημέρα που θα επιστρέψουμε για την ολοκλήρωση της συνταγής.

Την επόμενη ημέρα, ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μισό λεμόνι και ανάβουμε τη φωτιά μας για να βράσουμε τη μαρμελάδα μας άλλα 15-20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μέλι μας και ανακατεύουμε καλά.

Εάν θέλετε τις φράουλες πολύ λιωμένες, τότε ακολουθείτε τη διαδικασία με ένα ραβδομπλέντερ.

Στη συνέχεια μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας σε μικρά ή μεσαίου μεγέθους βάζα όταν είναι ακόμα ζεστή. Κάθε βάζο που γεμίζουμε το κλείνουμε αμέσως καλά και το αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να σφραγίσει.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο με την συνταγή από την Χριστίνα Μπόμπα παρακάτω:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!