Το όνειρο της ζωής μας είναι το να μπορούμε να φτιάχνουμε φρέσκια σάλτσα ντομάτας για την αγαπημένη μας μακαρονάδα ακόμα και αργά το βράδυ. Φυσικά, συνήθως χρησιμοποιούμε κονσέρβες για τη σάλτσα στις μακαρονάδες μας επειδή οι ντομάτες χρειάζονται περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο μας. Πώς μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μια φρέσκια σάλτσα για να την απολαύσετε χωρίς κόπο και χρόνο.
Η συνταγή για την ονειρική μακαρονάδα
Συστατικά (για 2 μερίδες):
- 1/2 λίτρο σπαγγέτι ή τα αγαπημένα σας ζυμαρικά
- 500 γραμμάρια ντοματίνια (ιδανικά από αγροτική αγορά ή τοπική καλλιέργεια)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκος βασιλικός
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Συνταγή:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε μια κατσαρόλα με αλμυρό νερό σε θερμοκρασία ψησίματος των ζυμαρικών (τουλάχιστον 200 βαθμούς ή 90 βαθμούς Κελσίου)
- Σε ένα ταψί πυρέξ ή κάτι παρόμοιο, προσθέσθε τα ντοματίνια, τις σκελίδες σκόρδο, μερικά κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο για να καλυφθούν όλα καλά και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τον βασιλικό κάτω από τις ντομάτες για να μην καούν.
- Ψήστε τις ντομάτες για 20-30 λεπτά, ελέγχοντας και ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ανοίξουν, να μαλακώσουν και να βγάλουν τους χυμούς τους. Επίσης και το σκόρδο πρέπει να είναι μαλακό.
- Στη συνέχεια βγάλτε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό και αφαιρέστε τον βασιλικό. Στην συνέχεια πολτοποιήστε τις ντομάτες και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι.
- Βράστε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει το κουτί αν τα προτειμάτε al dente.
- Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, αρχίστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε κατευθείαν στη σάλτσα και τα ανακατεύετε καλά μέσα σε αυτήν.
- Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών εάν χρειάζεται.
- Extra Tip: Προσθέστε περισσότερο φρέσκο βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο για να τα σερβίρετε.
Δείτε την συνταγή
Καλή σας ‘Ορεξη!
Διαβάστε επίσης:
3 cocktails που θα σας ενθουσιάσουν αν μείνετε σπίτι το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Best of Internet
Μαρία Ηλιακή: «Έχουμε να βρεθούμε πολλά χρόνια από κοντά με το Νίκο Μουτσινά»
Ρίχνουν 28 εκατ. € για έργα στο Καρπενήσι – Τι θα φτιάξουν στους δρόμους
Ο πιο αργός και όμορφος αγώνας αυτοκινήτων του κόσμου (video)
Αποστολή στην Ιταλία: Η αναγέννηση του Fiat Topolino
Ελεονώρα Μελέτη: Οι αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της και τη βάφτιση της κόρης της
Euro 2004: Το θρυλικό reunion των παικτών της Εθνικής -19 χρόνια μετά με την «κούπα» αγκαλιά
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου «χτίζει» με κόπο το κορμί της – Τα βίντεο από το γυμναστήριο
Δέκα σημάδια πως δεν είναι “ανασφαλής”, είναι απλώς pick-me boy
Ιωάννα Τούνη: ο δημόσιος θηλασμός, τα επικριτικά σχόλια και η απάντηση της influencer – “Sorry αλλά καθόλου δεν με απασχολεί”