Το όνειρο της ζωής μας είναι το να μπορούμε να φτιάχνουμε φρέσκια σάλτσα ντομάτας για την αγαπημένη μας μακαρονάδα ακόμα και αργά το βράδυ. Φυσικά, συνήθως χρησιμοποιούμε κονσέρβες για τη σάλτσα στις μακαρονάδες μας επειδή οι ντομάτες χρειάζονται περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο μας. Πώς μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μια φρέσκια σάλτσα για να την απολαύσετε χωρίς κόπο και χρόνο.

Πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια απολαυστική μακαρονάδα με ολόκληρα ντοματίνια

Η συνταγή για την ονειρική μακαρονάδα

Συστατικά (για 2 μερίδες):

  • 1/2 λίτρο σπαγγέτι ή τα αγαπημένα σας ζυμαρικά
  • 500 γραμμάρια ντοματίνια (ιδανικά από αγροτική αγορά ή τοπική καλλιέργεια)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • φρέσκος βασιλικός
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
Πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μια απολαυστική μακαρονάδα με ολόκληρα ντοματίνια

Συνταγή:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάλτε μια κατσαρόλα με αλμυρό νερό σε θερμοκρασία ψησίματος των ζυμαρικών (τουλάχιστον 200 βαθμούς ή 90 βαθμούς Κελσίου)
  • Σε ένα ταψί πυρέξ ή κάτι παρόμοιο, προσθέσθε τα ντοματίνια, τις σκελίδες σκόρδο, μερικά κλωναράκια φρέσκο ​​βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο για να καλυφθούν όλα καλά και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τον βασιλικό κάτω από τις ντομάτες για να μην καούν.
  • Ψήστε τις ντομάτες για 20-30 λεπτά, ελέγχοντας και ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ανοίξουν, να μαλακώσουν και να βγάλουν τους χυμούς τους. Επίσης και το σκόρδο πρέπει να είναι μαλακό.
  • Στη συνέχεια βγάλτε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό και αφαιρέστε τον βασιλικό. Στην συνέχεια πολτοποιήστε τις ντομάτες και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι.
  • Βράστε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει το κουτί αν τα προτειμάτε al dente.
  • Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, αρχίστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
  • Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε κατευθείαν στη σάλτσα και τα ανακατεύετε καλά μέσα σε αυτήν.
  • Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών εάν χρειάζεται.
  • Extra Tip: Προσθέστε περισσότερο φρέσκο ​​βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο για να τα σερβίρετε.

Δείτε την συνταγή

Καλή σας ‘Ορεξη!

Διαβάστε επίσης:

3 cocktails που θα σας ενθουσιάσουν αν μείνετε σπίτι το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!