Τι κι αν είναι καλοκαίρι και όλοι τρώνε παγωτά, για εμένα το κέικ βρίσκεται στο σπίτι ή στο γραφείο όλες τις εποχές του χρόνου. Οι λόγοι πολλοί. Αρχικά λατρεύω τις ζύμες και αυτή τη μοναδική μυρωδιά από βούτυρο και ζάχαρη, που κατακλύζει το σπίτι κάθε φορά που ψήνω κέικ.

Τον χειμώνα προτιμώ τα κέικ με σταφίδες, ξηρούς καρπού και σοκολάτα, ενώ από την άνοιξη και μετά ξεκινώ τα κέικ λεμονιού. Μπόλικο ξύσμα και λευκό γλάσο, που απογειώνει τη γεύση. Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή με μόλις 5 υλικά για να φτιάξετε το πιο γρήγορο και εύκολο κέικ που έχετε κάνει ποτέ.

Να πω ότι δε χρειάζεται ούτε καν χτύπημα με το μίξερ. Ανακατεύετε τα υλικά, ψήνετε στον φούρνο και είναι έτοιμο και λαχταριστό.

κέικ
κέικ

Υλικά για το κέικ

325 γρ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του

40 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμα)

260 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο) 🔴

200 γρ. χυμός λεμόνι

ξύσμα από 3 λεμόνια

Για το γλάσσο

230 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύω τα υλικά και ρίχνω το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ 30χ10 ή στρογγυλή 20 εκ. Στη συνέχεια ψήνω σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά. Ο χρόνος είναι ενδεικτικός. Ελέγχω το κέικ με ένα ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαιράκι μέχρι να βγει στεγνό.

PHOTOS UNSPLASH

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολη συνταγή για κορμό σοκολάτας με 3 υλικά

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!