Μετά από τόσο κρέας που φάγαμε τις τελευταίες μέρες τα ζυμαρικά είναι μονόδρομος. Όπως και η αποχή από το κρέας. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από μια καρμπονάρα; Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας έχει μια καταπληκτική ιδέα σε vegeterian εκδοχή.
Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια spaghetti
2 αυγά ολόκληρα
1 κρόκος
120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
250 γραμμάρια brown μανιτάρια
250 γραμμάρια σπανάκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές soft Lurpak
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα brown μανιτάρια στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το soft.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα spaghetti να βράσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα αυγά μαζί με τον κρόκο και την περισσότερη από την παρμεζάνα και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με το σπανάκι και τα σπαγγέτι μέσα στο μπολ με τα αυγά και την παρμεζάνα, ανακατεύετε έντονα μέχρι να δέσει η καρμπονάρα.
Σερβίρετε την καρμπονάρα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.