Βρέχει κεφτεδάκια! Το αγαπημένο μας μαμαδίστικό φαγητό επιτέλους στο πιάτο μας. Στο τρίτο βιβλίο Η Σμύρνη μου που είναι αφιερωμένο στη μικρασιατική κουζίνα και κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV θα βρεις όλα τα μυστικά για τα πιο νόστιμα πολίτικα κεφτεδάκια

κεφτεδάκια
Τα πολίτικα κεφτεδάκια είναι μια μόνο από τις πολλές πεντανόστιμες συνταγές που θα βρούμε στο 7ΜΕΡΕΣ TV

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο: 25 λεπτά

Μερίδες: 5

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια

‒ 500 γρ. Κιμά

‒ 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα

‒ 2 κρεμμύδια τριμμένα

‒ μία φέτα ψωμί μουσκεμένη σε γάλα και καλά στυμμένη

‒ 1 κ.σ. Ξίδι

‒ 2 κ.σ. Λάδι

‒ αλάτι, πιπέρι

‒ ρίγανη, κύμινο

Για το τηγάνισμα

‒ αλεύρι

‒ λάδι

‒ 1 ποτηράκι λευκό κρασί

‒ 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τον κιμά με τα χτυπημένα αβγά, τα κρεμμύδια, το ψωμί, το ξίδι, το λάδι (2 κ.σ.), αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κύμινο. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, να σφίξει.

• Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.

• Περνάμε το λάδι που τηγανίσαμε από ψιλή σήτα, για να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα από καμένο αλεύρι.

• Επαναφέρουμε το καθαρό πλέον λάδι στο τηγάνι και στη φωτιά και, μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά.

• Ανακατεύουμε το λεμόνι με το κρασί, περιχύνουμε με το μείγμα τα κεφτεδάκια μέσα στο τηγάνι και κατεβάζουμε αμέσως το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά, αν και είναι εξίσου απολαυστικά και κρύα.

TIP: Μια ποικιλία ψητών λαχανικών, ραντισμένων με λάδι και λίγο ξίδι, θα αναδείξει μοναδικά αυτήν τη μικρασιάτικη νοστιμιά.

Θέλεις ακόμη περισσότερες Συνταγές από τη Σμύρνη;

Για τρίτη εβδομάδα το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή έκδοση μαγειρικής 6 τόμων αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα. Μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές. Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής.

Ο τρίτος τόμος είναι αφιερωμένος στις «Γεύσεις με Κιμά».

Διάβασε περισσότερα: Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!