Μια τυρόπιτα που ταιριάζει άψογα με την Εβδομάδα της Τυρινής!
Η παράδοση για την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του Τριωδίου είναι γνωστή ως «Εβδομάδα της Τυρινής» ή «της Τυροφάγου» και απαιτούσε την αποχή από το κρέας. Τα παλιά χρόνια την εβδομάδα αυτήν καταναλώνονταν τυρί, γάλα, γιαούρτι, αυγά, ζυμαρικά, τραχανάς, πίτες και ψάρια. Η διατροφική αυτή πρακτική προετοίμαζε τον κόσμο για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Γι’ αυτό και σας ετοιμάσαμε μια εύκολη αλλά κυρίως πλούσια και λαχταριστή συνταγή για μια εύκολη τυρόπιτα για την οποία θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά!
Υλικά
1 μεγάλο φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γιαούρτια στραγγιστά
500 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
*προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Αλείφουμε το ταψί μας με λιωμένο βούτυρο και το ραντίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι, το αλεύρι, το βούτυρο, τη φέτα, τα αυγά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.