Αν έχετε όρεξη για ένα εύκολο γλυκάκι, που θα ετοιμάσετε στο πι και φι, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς έξτρα προσθήκη ζάχαρης, τότε σας έχουμε τη συνταγή για μια μους που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις πιο απολαυστικές μους που τρως σε ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια! Και σοκολατένια και γλυκιά και εύκολη. Αν αυτό δεν είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, ε τότε τι είναι;
Χρειάζεστε απλώς κουβερτούρα και μερικά αυγά. Και η μους σοκολάτας είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά!
Υλικά
1 πλάκα κουβερτούρα (200 γρ.)
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
1/2 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα στο μείγμα, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη μους.
Τη μοιράζουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο!
*Tips
Γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, με καραμελωμένο πορτοκάλι, με τρούφα, σαντιγί, ξηρούς καρπούς, ότι θέλουμε…
Αντί για κονιάκ, μπορούμε να προσθέσουμε λικέρ πορτοκάλι.
Διαβάστε επίσης: Συνταγή του 5λεπτου: Το πιο εύκολο κέικ χωρίς μίξερ