Η γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της ελληνικής κουζίνας, που φημίζεται για την πλούσια γεύση του και την απαλή, κρεμώδη υφή του.

Η συνταγή για να φτιάξετε αυτό το αγαπημένο γλυκό ταψιού είναι πολύ απλή και αρκούν μόλις μερικά υλικά για να κάνετε φανταστική γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Από πάνω μπορείτε να προσθέσετε κανέλα για επιπλέον γεύση και άρωμα.

Η γαλατόπιτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα και επίσης είναι ιδανικό γλυκό αν έχετε αρκετό γάλα, που πρόκειται να λήξει και δε θέλετε να το πετάξετε.

Γαλατόπιτα

Συνταγή για γαλατόπιτα

Υλικά για 1 μικρό ταψάκι:

  • 4 αυγά
  • 3,5 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό
  • 1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • σκόνη κανέλας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ανάβουμε τον φούρνο τους 180 βαθμούς, στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Όταν η κρέμα δέσει και όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί την ρίχνεις σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Διαβάστε επίσης:

Η 5λεπτη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!