Δεν έχουν όλοι τον χρόνο να μαγειρέψουν, πόσο μάλλον να φτιάξουν ένα γλυκό σνακ που συνήθως θέλει πολλά υλικά, διάφορες μαγειρικές συσκευές, χρόνο και μετά έχεις να συμμαζέψεις και το χάος! Είτε τα θες για να έχεις ένα σνακ στη δουλειά σου είτε για τα δώσεις στα παιδιά σου στο σχολείο είτε για παιδικό πάρτυ είτε επειδή σε έπιασε μια λιγούρα βρε αδερφέ, αυτά τα μπισκότα είναι πεντανόστιμα και γίνονται με μόλις 3 υλικά!

μπισκότα

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 97 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
  • 400 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Και ακόμα κατά βούληση:

  • ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια σοκολάτας, κλπ.

Εκτέλεση

Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.

Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα:

– 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος

– 1 κ.σ. κακάο και m&m’s στο δεύτερο

– 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο

μπισκότα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κ.γ. για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.

Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

Διαβάστε ακόμα: 3 συνταγές με αβοκάντο από το Μεξικό, την Ελλάδα και την Ιταλία

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!