Λοιπόν, πριν ξεκινήσω με τη συνταγή να πω ότι προσωπικά έχω εμμονή με οτιδήποτε έχει να κάνει με ζύμη, περιέχει ζάχαρη και μυρίζει ωραία. Τα κέικ δηλαδή είναι στο top των επιλογών μου και κάτι που θα βρεις σχεδόν πάντα στο σπίτι μου.

Περισσότερο ξεχωρίζω τη στιγμή που αναμειγνύω τα υλικά, και που σχεδόν πάντα δοκιμάζω το μείγμα -συνήθεια που με ακολουθεί από παιδί- καθώς και την ώρα που ψήνεται το κέικ και γεμίζει το σπίτι ωραίες μυρωδιές.

Το συγκεκριμένο κέικ λεμόνι είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, ελαφρύ, αφράτο και πολύ αρωματικό.

Υλικά για το κέικ

  • 255γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 αβγά
  • 75γρ. βούτυρο 82%
  • 110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3½γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
  • ξύσμα από 1½λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C για να τον έχουμε έτοιμο για το ψήσιμο.

Στη συνέχεια ξεκινάμε ρίχνοντας τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και τα αβγά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να πάρει ομοιόμορφη και παχύρευστο υφή. Προσθέτουμε και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμάτων με προσοχή να μην καεί.

Πώς ψήνουμε

Αν η φόρμα είναι αντικολλητική δε χρειάζεται να κάνετε κάτι πριν ρίξετε μέσα το μείγμα. Προσωπικά βέβαια όλες τις φόρμες τις περνάω με λίγο βούτυρο και αλεύρι για να είμαι σίγουρη ότι δε θα κολλήσει το κέικ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με αντικολλητικό χαρτί.

Αφού βάλουμε το μείγμα στον φούρνο ψήνουμε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί καλά μέσα (ελέγξτε με την μύτη ενός μαχαιριού) το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από την φόρμα.

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake: Η 5λεπτη συνταγή χωρίς ψήσιμο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις

Ph. Diliara Garifullina/unsplash

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!