Είτε το οργανώσεις, είτε το μαγειρέψεις, είτε το φας, το φαγητό των γιορτών έχει πάντα άλλη βαρύτητα! Θέλεις να είναι ιδιαίτερο, καλοφτιαγμένο, περιποιημένο. Και δεν είναι μόνο το φαγητό, είναι τα κρασιά, τα starters, το ψωμί και βεβαίως τα γλυκά που ολοκληρώνουν όλη αυτή την τελετουργία που ξεκινάει με μεσημεριανό και τελειώνει αφού φάμε και βραδινό! Χωρίς βεβαίως να ξεστρώσουμε το τραπέζι!

Οι δικές μας αγαπημένες λιχουδιές – που μπορούμε να φτάσουμε και μέχρι την άλλη άκρη της πόλης για να προμηθευτούμε- είναι:

Το ψωμί της Μπέττυς

Το X-mas LOVEbread από τo Betty’s Bakery είναι ό,τι πιο ωραίο και υγιεινό μπορεί να απολαύσει κανείς αυτές τις γιορτές. Είναι ένα vegan βιολογικό προζυμένιο ψωμί σίκαλης με κανέλα, γαρύφαλλο και αποξηραμένα φρούτα, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά. Κάλλιστα το τρως για γλυκό! Είναι η δεύτερη χρονια μάλιστα που κυκλοφορεί με στόχο να στηρίξει την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’. Μπορεις να το παραγγείλεις αποκλειστικά από το e-shop του Betty’s Bakery, www.bettysbakery.gr/katastima και από το εργαστήριο της εταιρείας στον Βοτανικό. Θα το παραλάβεις τυλιγμένο σε ένα πανί φιλοτεχνημένο από το ζωγράφο Γιώργο Χαδούλη.

λιχουδιές

Γλυκά από το Ourse

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κατέβει κάποιος την παραλιακή. Ένας από αυτούς είναι το Ourse. Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου ζαχαροπλαστείο- πολυεπίπεδη εμπειρία σίγουρα – που ξεκινάει από την εικόνα, τις μυρωδιές, τη γενικότερη αισθητική και καταλήγει στην εθιστική γεύση! Αυτές τις γιορτές, το Ourse δημιούργησε limited edition κορμούς: Κορμό σοκολάτας με μους από σοκολάτα Εκουαδόρ, κορμό βανίλια με ελαφριά μους κάστανο και κορμό της κλασσικής St. Honore. Εννοείται, πρέπει να πάρεις για δώρο το πολυτελές κουτί με τα σοκολατάκια σε πέντε διαφορετικές γεύσεις και κυριότερα, αν ψάχνεις μια εντελώς διαφορετική βασιλόπιτα, εδώ θα βρεις τη γνωστή γαλλική βασιλόπιτα Galette des Rois σε δύο διαφορετικές γεύσεις: Αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης. Προσοχή, οι κορμοί και οι βασιλόπιτες κατόπιν παραγγελίας! https://ourse.gr


Τυριά από τον Κωσταρέλλο

Ο Κωσταρέλλος δεν είναι χθεσινή υπόθεση. Από το 1937 παράγει τα δικά του τυριά και γαλακτοκομικά, ενώ στα καταστήματα του φιλοξενεί και προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αλλά και αλλαντικά, ξηρούς καρπούς, γλυκίσματα, ελιές, σάλτσες και ένα σωρό άλλα πράγματα, απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι. Μπορείς να φτιάξεις και φοβερά καλάθια για να δωρίσεις στους gourmet φίλους σου. https://www.kostarelos.gr


Panettone Mito21

Ο δημιουργός του Μιχάλης Τυράκης έζησε στην Ιταλία και γοητευμένος από τη γαστρονομία της γειτονικής μας χώρας εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα αυθεντικό panettone με πραγματικά ξεχωριστές πρώτες ύλες. Φουσκωτό και μυρωδάτο, δεν σου κάνει καρδιά να το κόψεις. Θα το βρείς σε επιλεγμένες κάβες σε δύο εκδοχές, των 500 γραμμαρίων και του κιλού, ενώ ακόμη και η συσκευασία του είναι ένα λιτό κομψοτέχνημα, εμπνευσμένο από την ιταλική τέχνη.


Κρασιά Κτήμα Τέχνη Οίνου

Από τους πρωταγωνιστές των ημερών είναι αναμφισβήτητα και τα κρασια. Φέτος ενισχύστε τις ελληνικές παραγωγές που όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις διεθνείς, αλλά τις “παίζουν” στα ίσια. Όπως τα κρασιά της Δράμας για παράδειγμα! Από τα αγαπημένα μου είναι τα κρασιά από το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Αν πρόκειται να οργανώσετε πάρτι με finger food, η σειρά κρασιών Τέχνη Αλυπίας θα καλύψει όλες τις προτιμήσεις και τους πιθανούς συνδυασμούς της βραδιάς. Το λευκό, το διάσημο χαρμάνι της Δράμας Sauvignon Blanc και Ασύρτικου θα ταιριάξει με πικάντικες και εξωτικές γεύσεις ενώ το Τέχνη Αλυπίας ροζέ από την ευγενική ποικιλία Syrah με μια πληθώρα γεύσεων όπως ψαρικά, ψητά λαχανικά αλλά και τυριά, sushi κλπ. Το ερυθρό, χαρμάνι του μπορντολέζικου Cabernet Sauvignon με Αγιωργίτικο, θα συνοδεύσει γεύσεις με κρεατικά, αλλαντικά και κίτρινα τυριά παλαίωσης. Και οι τρεις ετικέτες της σειράς κυκλοφορούν και σε magnum φιάλες (1,5 λίτρο). www.wineartestate.com 

λιχουδιές

Διάβασε ακόμη: Σχεδιάζοντας το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι- Το πλατό

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!