Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 12 λεπτά

Μερίδες: 5

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΥΛΙΚΑ

‒ 500 γρ. Ζυμαρικά

‒ 300 γρ. κρέμα γάλακτος

‒ 250 γρ. ζωμό κοτόπουλου (έναν κύβο διαλυμένο σε 250 γρ. Νερό)

‒ 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

‒ 1 κ.σ. Βούτυρο

‒ 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

‒ αλάτι, πιπέρι 

‒ τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Αναμειγνύουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το ζωμό του κοτόπουλου (αν έχουμε σπιτικό, ακόμα καλύτερα) και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

• Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα σουρώνουμε.

• Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

Ο πέμπτος τόμος είναι αφιερωμένος στα ζυμαρικά και το ρύζι

μακαρονάδα
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!