Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 12 λεπτά
Μερίδες: 5
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
ΥΛΙΚΑ
‒ 500 γρ. Ζυμαρικά
‒ 300 γρ. κρέμα γάλακτος
‒ 250 γρ. ζωμό κοτόπουλου (έναν κύβο διαλυμένο σε 250 γρ. Νερό)
‒ 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
‒ 1 κ.σ. Βούτυρο
‒ 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
‒ αλάτι, πιπέρι
‒ τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αναμειγνύουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το ζωμό του κοτόπουλου (αν έχουμε σπιτικό, ακόμα καλύτερα) και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
• Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους και τα σουρώνουμε.
• Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Ο πέμπτος τόμος είναι αφιερωμένος στα ζυμαρικά και το ρύζι