Είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα θέλαμε συνταγές που μας γλιτώνουν από τα πολλά σκεύη. Αν είναι εύκολες και νόστιμες, τότε σίγουρα μπαίνουν στη λίστα με τις αγαπημένες μας και τις φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά

4 αυγά χτυπημένα

300 γραμ. φέτα σε τρίμματα

300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο

1 μικρό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί.

κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση

Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί και το πασπαλίζετε με το μισό φλιτζάνι από την τριμμένη φρυγανιά.

Τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη.

Τα στίβετε, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ βάζετε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά και το μισό ελαιόλαδο.

Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι

Το ραντίζετε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!