Είναι καιρός τώρα που μου ζητάς (πολλοί από εσάς δηλαδή!) συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη αλλά να…. τρώγονται! Και η αλήθεια είναι πως το έψαξα, δοκίμασα, τροποποίησα και όταν το τελικό αποτέλεσμα ικανοποίησε εμένα, σημαίνει ότι ήταν έτοιμο να έρθει και στα δικά σου χέρια! Δεν είναι αυτά cookies που μοιάζουν με τα κανονικά ή σου τα θυμίζουν ελαφρώς. Είναι cookies και είναι άκρως εθιστικά!

cookies

Bio Υλικά:

  • 150 γρ φρέσκο βούτυρο 
  • 2  αυγά 
  • 100 γρ. καρύδα τριμμένη 
  • 2 κ.σ. υγρή στέβια 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 200 γρ αλεύρι Ζέας ή ΓΟΧ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 150 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κυβάκια 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 50 γρ κουβερτούρα 
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος 
  • Flakes καρύδας 
cookies

Εκτέλεση 

  • Αφήνεις το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το χτυπάς στο μίξερ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Σταματάς στο μίξερ. 
  • Προσθέτεις τα αυγά και ανακατεύεις με μια μαρίζ. Στη συνέχεια, προσθέτεις τη στέβια, τη βανίλια και την καρύδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, προσθέτεις το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτεις τα στεγνά υλικά στα υγρά.
  • Προσθέτεις και την κουβερτούρα. Ανακατεύεις απαλά με την μαρίζ για 1-2 λεπτά.
  • Φτιάχνεις 16 μπαλάκια ίσου μεγέθους και τα βάζεις στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • Τα βάζεις σε ταψάκι με λαδόκολλα. Τα πιέζεις λίγο από πάνω για να δώσεις σχήμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 12 λεπτά ακριβώς!  
  • Τα αφήνεις να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνεις την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις.
  • Βουτάς μέσα το μισό μέρος κάθε μπισκότου και αφήνεις πάνω σε λαδόκολλα. Πασπαλίζεις με τα flakes καρύδας.  

Τρώγονται χωρίς τύψεις!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!