Το Cheesecake είναι το γλυκό που πραγματικά πιστεύω ότι αρέσει σε όλους. Ελαφρύ, δροσιστικό και πανεύκολο για να το φτιάξεις, είναι η τέλεια λύση αν θες να ετοιμάσεις ένα ωραίο σπιτικό γλυκό για τους φίλους σου.

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις και ατομικές μερίδες σε γυάλινα βαζάκια και να τα πάρεις μαζί σου στο γραφείο, για τις μεσημεριανές λιγούρες.

Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε αυτή την πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία είναι πάντα εγγύηση σε όσα προτείνει. Η διαδικασία είναι απλή και δε θα χρειαστείτε περισσότερα από 5 λεπτά!

Υλικά 

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα

  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
  • 1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

Για την βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου. 

Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση να γίνει συμπαγής, και να μην έχει κενά. Αν θέλουμε ανασηκώνουμε πλαϊνό τοίχωμα μπισκότου στην φόρμα. 

Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.

Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Εναλλακτικά για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.


Αφήστε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, την άχνη, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. 

Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 2’.

Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσίζκεικ από το ψυγείο.

Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.

Τοποθετούμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την σάλτσα βύσσινο

Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα. 

Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.

Αφήνουμε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. 

Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά. 

Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.

Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’  

Αδειάζουμε την σάλτσα βύσσινο πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake.

Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά για μερικές ώρες (3-4) η ακόμα καλύτερα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά .

Το cheesecake διατηρείται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

Cheesecake

Photo by Olena Bohovyk on Unsplash

Cover Photo by Kofi Okyere on Unsplash

Διαβάστε επίσης:

New York Cheesecake από την Υβόννη Μπόσνιακ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!