Το cheesecake είναι από μόνο του μεγάλη λατρεία. Δροσερό, ελαφρύ και πανεύκολο στην παρασκευή του είναι το γλυκό ψυγείου που κάνουμε όλον τον χρόνο, ειδικά όταν περιμένουμε παρέα. Ε τώρα όταν αυτό συνδυάζεται με Nutella είναι δυνατόν να αντισταθούμε;
Παρακάτω ακολουθεί μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, που ανακαλύψαμε τυχαία, την δοκιμάσαμε για την προτείνουμε με κλειστά μάτια.
Για το cheesecake nutella θα χρειαστείτε:
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 συσκ. μικρή πουράκια σοκολάτας
- 450 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Εκτέλεση
Σπάμε πρώτα με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα λουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ. διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα.
Βάζουμε κατάψυξη για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.
Φωτογραφία εξωφύλλου: Irina Kozmova/iStock
Διαβάστε επίσης:
Πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες σε ταψί με μία κουταλιά λάδι: Δες πώς γίνεται