Μπορεί το Banana Bread να μπήκε στη ζωή μας την περίοδο της καραντίνας, όμως από τότε για πολλές και πολλούς από εμάς έγινε καθημερινή συνήθεια, αφού το εντάξαμε στο πρωινό μας ή έγινε το snack που παίρνουμε μαζί μας στο γραφείο.

Εύγευστο και εύκολο στην παρασκευή του το Banana Bread κατέχει δικαίως μια θέση στην καρδιά μας μιας και είναι μια απόλαυση που δε μας δημιουργεί ενοχές. Το αντίθετο, καθώς οι μπανάνες που αποτελούν και το κυριότερο συστατικό του Banana Bread, είναι μια πολύ καλή πηγή ινών, καλίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C, ενώ περιέχουν διάφορα αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Για να μπορείτε να απολαμβάνετε το Banana Bread σας κάθε μέρα ακόμα κι αν βρίσκεστε σε περίοδο που προσέχετε τη διατροφή σας και τις θερμίδες που καταναλώνετε, σας έχω την ιδανική συνταγή εύκολη, γρήγορη χωρίς ζάχαρη και αλεύρι. Απαιτούνται λίγα μόνο υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας και μόλις 5 λεπτά από τον χρόνο σας.

Banana Bread
Photo by Priscilla Du Preez 🇨🇦 on Unsplash

Υλικά για το Banana Bread

2 Κούπες Βρώμη 90γρ
4 Μπανάνες ώριμες 500γρ
5 κ.σ. Μέλι 115γρ
2 Αυγά 130γρ
½ Κούπα Σοκολάτα κουβερτούρα (Δάκρυα η σπασμένη) 100γρ Προαιρετικά
½ κ.γ Κανέλα
½ κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Baking soda

Extra Tip: Οι μπανάνες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ώριμες.

Εκτέλεση συνταγής

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

-Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ μέχρι πάνω.

-Σε ένα μίξερ η multi (σε 2 δόσεις) βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι
να ομογενοποιηθούν. Αν χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα την προσθέτουμε στο τέλος και ανακατεύουμε
με μια κουτάλα.

-Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.

-Βγάζουμε το banana bread από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το
κόψουμε.

Φυλάσσεται σκεπασμένο στο ψυγείο για 5-6 μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή του 5λεπτου: Η πιο εύκολη και νόστιμη τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!