Και χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να την ετοιμάσεις
Αν και θα περίμενε κανείς πως εμπνευστής αυτής της συνταγής θα ήταν κάποιος σεφ από τη Μεσόγειο, η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στη Φινλανδή food artist Jenni Häyrinen. Ωστόσο, η συνταγή έγινε viral aπό την Αμερικανίδα MacKenzie Smith (με το λογαριασμό grilledcheesesocial σε Instagram και TikTok), η οποία έμαθε γι’ αυτήν από έναν φίλο της Φινλανδό. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι μετά την επιτυχία της συνταγής η ζήτηση για φέτα σε Αμερική και Φινλανδία αυξήθηκε κατά 200%. Η MacKenzie Smith μοιράστηκε τη συνταγή στο TikTok, απ’ όπου γρήγορα την επέλεξαν κι άλλοι λογαριασμοί, όπως ο feelgoodfoodie. Το video της έχει προβληθεί πάνω από 7,8 εκατομμύρια φορές ενώ οι αναρτήσεις με hashtag #bakedfetapasta έχουν παίξει περισσότερες από 48 εκατομμύρια φορές στο TikTok.
Υλικά
500 γραμμ. ντοματίνια
200 γραμμάρια φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι,
250 γραμ. ζυμαρικά (όποιο ζυμαρικό προτιμάτε)
1 με 4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με τη γεύση σας)
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ τοποθετείς τα ντοματίνια μαζί με τις σκελίδες σκόρδο προσθέτεις λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο κέντρο βάζεις τη φέτα. Εναλλακτικά μπορείς να μην ψήσεις το σκόρδο, να το ψιλοκόψεις και να το προσθέσεις αφού ψηθεί η φέτα με τα ντοματίνια.
Ψήνεις για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς και ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τα ζυμαρικά σου.
Μόλις βγάλεις τη φέτα με τα ντοματίνια από το φούρνο προσθέτεις και τα φύλλα βασιλικού, και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά, ανακατεύεις αν θέλεις και σερβίρεις.