Μια πολύ εύκολη αλλά και πεντανόστιμη συνταγή από την υπέρχη Κρητική κουζίνα

Προετοιµασία: 25 λεπτά

Ψήσιµο: 2 ώρες

Μερίδες: 10

Βαθµός δυσκολίας: Εύκολη

ΥΛΙΚΑ

• 1 µικρό ριφάκι (κατσικάκι) 4-5 κιλών

• 4 κ.σ. λάδι

• 1 κρεµµύδι

• 1 κ.σ. αλάτι

• 1 κλωνάρι θυµάρι

• 1 κ.γ. πιπέρι

• χυµό από 2 λεµόνια

• µερικές ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Κόβουµε το κρέας σε µερίδες –καλό είναι να ζητήσουµε εκ των προτέρων από τον κρεοπώλη µας να το κάνει–, το πλένουµε και το αφήνουµε να στραγγίσει.

• Βάζουµε τα κοµµάτια του κρέατος σε µια µεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουµε το λάδι, το χυµό των λεµονιών, το κρεµµύδι ολόκληρο, το πιπέρι, αλάτι, τις ελιές και το θυµάρι.

• Σκεπάζουµε το σκεύος και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράζει σε σιγανή φωτιά, χωρίς να προσθέσουµε καθόλου νερό, για 2 ώρες περίπου, µέχρι να µελώσει και να πήξει η σάλτσα του.

TIP

Στα Ανώγεια συνηθίζουν να σερβίρουν το συγκεκριµένο φαγητό µε µαυροµάτικα φασόλια.

κατσικάκι

ΚΡΗΤΗ ΜΑΝΑ ΓΗ – Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ
Αυθεντικές συνταγές & μυστικά από την ευλογημένη γη της Κρήτης, το νησί της απαράμιλλης ομορφιάς, της αφθονίας, της παράδοσης και του «Σασμού».

3 πολυτελείς τόμοι με πάνω από 100 συνταγές
Μια συλλογή που θα κρατήσετε για πάντα!

Ο κάθε τόμος κυκλοφορεί στην προνομιακή τιμή των 4,40€ + 1,50€ για το περιοδικό (προαιρετικά)

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!