Μια πολύ εύκολη αλλά και πεντανόστιμη συνταγή από την υπέρχη Κρητική κουζίνα
Προετοιµασία: 25 λεπτά
Ψήσιµο: 2 ώρες
Μερίδες: 10
Βαθµός δυσκολίας: Εύκολη
ΥΛΙΚΑ
• 1 µικρό ριφάκι (κατσικάκι) 4-5 κιλών
• 4 κ.σ. λάδι
• 1 κρεµµύδι
• 1 κ.σ. αλάτι
• 1 κλωνάρι θυµάρι
• 1 κ.γ. πιπέρι
• χυµό από 2 λεµόνια
• µερικές ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Κόβουµε το κρέας σε µερίδες –καλό είναι να ζητήσουµε εκ των προτέρων από τον κρεοπώλη µας να το κάνει–, το πλένουµε και το αφήνουµε να στραγγίσει.
• Βάζουµε τα κοµµάτια του κρέατος σε µια µεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουµε το λάδι, το χυµό των λεµονιών, το κρεµµύδι ολόκληρο, το πιπέρι, αλάτι, τις ελιές και το θυµάρι.
• Σκεπάζουµε το σκεύος και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράζει σε σιγανή φωτιά, χωρίς να προσθέσουµε καθόλου νερό, για 2 ώρες περίπου, µέχρι να µελώσει και να πήξει η σάλτσα του.
TIP
Στα Ανώγεια συνηθίζουν να σερβίρουν το συγκεκριµένο φαγητό µε µαυροµάτικα φασόλια.
ΚΡΗΤΗ ΜΑΝΑ ΓΗ – Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ
Αυθεντικές συνταγές & μυστικά από την ευλογημένη γη της Κρήτης, το νησί της απαράμιλλης ομορφιάς, της αφθονίας, της παράδοσης και του «Σασμού».
3 πολυτελείς τόμοι με πάνω από 100 συνταγές
Μια συλλογή που θα κρατήσετε για πάντα!
Ο κάθε τόμος κυκλοφορεί στην προνομιακή τιμή των 4,40€ + 1,50€ για το περιοδικό (προαιρετικά)