Τώρα που καλοκαιριάζει είναι η ιδανική περίοδος να καλέσετε φίλους σας στο σπίτι και να απολαύσετε το ποτό σας, μαζί με γρήγορα και γευστικά finger foods. Οι αλμυροί λουκουμάδες είναι στο top των επιλογών μας για τέτοιες περιστάσεις.

Γίνονται εύκολα, γρήγορα, με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας. Αν θέλετε μπορείτε μέσα στη μυζήθρα να προσθέσετε και γραβιέρα και στο σερβίρισμα να ρίξετε από πάνω μέλι. Το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.

Συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες – 4 μερίδες

Υλικά:

  • 1,5 φλιτζ. τσαγιού μυζήθρα
  • 4 αβγά
  • μισό φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ, το μαϊντανό, το τυρί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι το μείγμα δίνοντας του στρογγυλό σχήμα.
  • Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην καούν.
  • Γυρίζουμε τους λουκουμάδες για να ψηθούν ομοιόμορφα
  • Σερβίρουμε ενώ είναι ακόμη ζεστοί

Ph. Credits Mariha-kitchen/iStock/Ideal Image

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake με Nutella: Η δοκιμασμένη συνταγή που θα λατρέψετε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!