Τα τρουφάκια είναι το γλυκό που όλοι και όλες έχουμε φάει από την παιδική μας κιόλας ηλικία και το οποίο όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα το αγαπάμε και θα το επιλέγουμε ξανά και ξανά. Τα τρουφάκια εκτός από πολύ γευστικά, είναι μικρά και με λίγες θερμίδες, γεγονός που μας επιτρέπει να τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.
Από την άλλη, η ινδική καρύδα είναι έντονα συνυφασμένη με το καλοκαίρι και τις εξωτικές παραλίες, ενώ ταιριάζει φανταστικά τόσο σε γλυκά όσο και αλμυρά φαγητά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, αφού απαιτεί μόλις τρία υλικά και ελάχιστο χρόνο. Μέσα σε είκοσι λεπτά θα έχετε περίπου 60 μερίδες τρουφάκια για να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειας σας.
Υλικά για τα τρουφάκια:
Για τη βάση
1 συσκ. 400 γραµ. ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche)
450 γρ. ινδική καρύδα
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
100 γρ. ινδική καρύδα
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε την ιδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μικρές σφαίρες.
Στην συνέχεια, βάζουμε τα τρουφάκια μέσα σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο ώστε να πασπαλιστούν ομοιόμορφα.
Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία βάζοντας τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Φωτογραφία εξωφύλλου: Olivka888/iStock
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή του 5λεπτου: Πως θα φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εύκολα και γρήγορα