Είσαι λάτρεις των pancakes και δεν μπορείς να αντισταθείς; Σου βρήκαμε 3 συνταγές για όλα τα γευστικές και διατροφικές προτιμήσεις: μια κλασσική εκδοχή, την πιο light,αλλά και μια vegan συνταγή.

Λαχταριστή κλασσική εκδοχή

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα ή πραλίνα σοκολάτας ή σαντιγί ή ότι επιθυμείτε να τις συνοδεύσετε
pancakes

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπόλ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, και 50 γρ. ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.
  • Bάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη μας αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.
  • Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά, με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας. Προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε αρκετά pancakes!

Light Pancakes με μπανάνα και μέλι

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 1 μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
pancakes

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο multi και τα χτυπάμε για να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα.
  • Μετά προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα.
  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν κάψει πολύ καλά, ρίχνουμε το μείγμα και φτιάχνουμε μικρά pancakes. Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε με λίγο μέλι και φέτες μπανάνας.

Vegan Pancake

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 ml φυτικό γάλα (όπως βρώμης, αμυγδάλου ή σόγιας)
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι για το μαγείρεμα
pancakes

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο τηγάνι κάθε φορά για να φτιάξουμε μικρές, στρογγυλές τηγανίτες.
  • Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε παρτίδες των δύο-τριών κάθε φορά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξουν οι άκρες και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  • Αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν.
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!