1.Εύκολο και γρήγορο Τιραμισού

γλυκά

Υλικά

600 γρ. τυρί κρέμα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 πακέτα σαβαγιάρ

1 μπολάκι χλιαρό νερό

4 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Λίγο κονιάκ

Κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας χτυπώντας το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρώς.

Διαλύουμε στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτάμε για λίγα δεύτερα τα σαβαγιάρ.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα σαβαγιάρ, μια στρώση.

Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση κρεμά.

Πασπαλίζουμε με κακάο.

Στρώνουμε μια στρώση ακόμη σαβαγιάρ.

Κλείνουμε με μια ακόμη στρώση κρέμας.

Και τέλος ξανά πασπαλίζουμε με κακάο.


2.Εύκολη Κρεμ μπρουλέ

γλυκά

Υλικά

250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

75 γρ. γάλα

1 λοβό βανίλιας

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κρόκους από μέτρια αβγά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ζάχαρη.

Χωρίζουμε τη βανίλια στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λοβό.

Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με ένα σύρμα χειρός.

Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πολύ αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.

Μεταφέρουμε πάλι όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ για 20 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φόρμες για κρεμ μπρουλέ.

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη σε κάθε μπολάκι, καίμε με το φλόγιστρο και σερβίρουμε.


3. Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες

γλυκά

Υλικά

370 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. φράουλες, ώριμες, παγωμένες

450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

280 γρ. σαβαγιάρ

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.

Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22×32 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.

Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.

Σερβίρουμε μαζί με φράουλες και ζάχαρη αχνή ή ακόμα και με φύλλα δυόσμου.

Καλή απόλαυση !

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!