Γυρνάς στο σπίτι κουρασμένη και το μόνο που θες να κάνεις είναι να αράξεις καναπέ και να φας κάτι. Όλες μας. Βέβαια τα εύκολα σνακ είναι συνήθως και τα πιο παχυντικά στον κανόνα τους. Όμως δεν ισχύει πάντα αυτό! Βρήκαμε 3 εύκολες, γρήγορες, υγειινές και κυρίως απολαυστικές συνταγές που μπορείς να κάνεις όταν γυρνάς στο σπίτι και να μην έχεις τις θερμίδες στο μυαλό σου.
Ομελέτα με σουσάμι (Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 15′)
YΛIKA (για μια μερίδα):
• 1 κλαδάκι σέλερι
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
• 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
• Aλάτι
• Πιπέρι
EKTEΛEΣH: Pίχνεις σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτεις το αυγό, το οποίο έχεις χτυπήσει ελαφρά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτεις σε κομματάκια την πιπεριά, το σέλερι, το τυρί και το σουσάμι.
Eνέργεια: 267 θερμίδες
Πίτσα (Xρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 15′, αν θες και σάλτσα: 25′)
YΛIKA (για 2 μερίδες):
• 1 μεγάλη αραβική πίτα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 ωμή ντομάτα ψιλοκομμένη
• 60 γρ. μοτσαρέλα (ή κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί, όπως ένταμ ή γκούντα)
• 200 γρ. γαλοπούλα
• 1 πρέζα τσίλι
EKTEΛEΣH: Aν θέλεις σάλτσα, βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 15΄ το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή την ωμή ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Eναλλακτικά, μπορείς να βάλετε στην αραβική πίτα ωμή ντομάτα σε φέτες. Kόβεις τη μοτσαρέλα, τη γαλοπούλα και εάν θες προσθέτεις ένα έξτρα υλικό, τα προσθέτεις στην πίτα και πασπαλίζεις με τσίλι. Ψήνεις στο γκριλ για 5΄. Mόλις ροδίσει το τυρί, η πίτσα είναι έτοιμη.
Eνέργεια: 334 θερμίδες
Burger Τόνου (Xρόνος προετοιμασίας: 10′)
YΛIKA (για μια μερίδα):
• 1 ψωμάκι για χάμπουργκερ
• 1 κουταλιά τόνο σε λάδι
• 1 φύλλο μαρούλι
• 1 ροδέλα κρεμμύδι
• 1 φέτα ντομάτα
Για τη σος:
• 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
• 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο
• Λίγο πιπέρι
EKTEΛEΣH: Xτυπάς σε μπλέντερ τα υλικά για τη σος και την προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο ψωμάκι. Mη ρίξεις αλάτι ούτε στα λαχανικά ούτε στη σος, γιατί ο τόνος είναι αρκετά αλμυρός. Aν δεν σου αρέσει ο τόνος, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αλλά θα σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω χρόνο. H σος μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Eνέργεια: 254 θερμίδες
Διάβασε ακόμα: Yogi food: η «φιλοσοφημένη» διατροφή για ενέργεια, υγεία και απώλεια βάρους