Το έχετε ακούσει ξανά και ξανά: Η άσκηση είναι καλή για εσάς. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε λάβει συστάσεις άσκησης από το γιατρό σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους φίλους που αγαπούν τη φυσική κατάσταση και όλους τους ενδιάμεσους.

Αλλά πόση άσκηση χρειάζεστε πραγματικά την εβδομάδα και την ημέρα και μπορείτε να εφαρμόσετε ρεαλιστικά αυτές τις υγιεινές οδηγίες στην καθημερινότητά σας; Για να μάθουμε, γιατροί και ειδικοί της φυσικής κατάστασης αποκαλύπτουν πόσο συχνά πρέπει να στοχεύουμε να ασκούμαστε για βέλτιστη υγεία. Μάθετε τι σημαίνει αρκετή άσκηση, μαζί με συμβουλές για την τήρηση των οδηγιών φυσικής δραστηριότητας.

άσκηση

Πόση άσκηση χρειάζομαι την εβδομάδα (και την ημέρα)

Προτάσεις εβδομαδιαίας άσκησης

Σύμφωνα με τις τρέχουσες Οδηγίες φυσικής δραστηριότητας για Αμερικανούς από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS): Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον: 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης Ή 75 λεπτά αερόβιας σωματικής δραστηριότητας υψηλής έντασης) κάθε εβδομάδα.

Οι ενήλικες χρειάζονται επίσης ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης (όπως προπόνηση με αντιστάσεις ή άρση βαρών) τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα. Οι ίδιες συστάσεις ισχύουν για ενήλικες άνω των 65 ετών, ωστόσο, τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας θα πρέπει επίσης να επικεντρώνονται σε δραστηριότητες που εστιάζουν σε ισορροπία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την ορθοστασία στο ένα πόδι, το περπάτημα προς τα πίσω και την ενδυνάμωση του μυϊκού πυρήνα.

Συστάσεις καθημερινής άσκησης

Μπορείτε να χωρίσετε αυτά τα 150 λεπτά (ή 75 λεπτά υψηλής έντασης) όπως θέλετε, αλλά η πιο συνηθισμένη σύσταση είναι να κατανείμετε την αερόβια δραστηριότητά σας όλη την εβδομάδα: να ασκηθείτε για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. (Αν και είναι σίγουρα εντάξει εάν μερικές εβδομάδες χρειαστεί να «προλάβετε» την άσκηση και να πιέσετε το μεγαλύτερο μέρος της κίνησής σας, ας πούμε, το Σαββατοκύριακο).

Αυτό όχι μόνο δίνει στο σώμα σας χρόνο να ανακάμψει μεταξύ των προπονήσεων, αλλά επίσης διευκολύνει την προσαρμογή στο πρόγραμμά σας—μπορείτε να ασκείστε για λιγότερα λεπτά την ημέρα και επίσης να διασφαλίσετε ότι κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

άσκηση

Οφέλη για την υγεία από την τακτική άσκηση

Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

ια αρχή, η συνιστώμενη ποσότητα άσκησης μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει τη ροή του αίματος, το μεταβολισμό και την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Ενισχύει επίσης τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και διεγείρει τα βλαστοκύτταρα να ενεργοποιήσουν την αναγέννηση, μια βασική διαδικασία για την ανάπτυξη και την επισκευή των ιστών. Μαζί, αυτά τα αποτελέσματα βελτιώνουν την άμυνα του σώματός σας, μειώνοντας τελικά τον κίνδυνο να κολλήσετε όχι μόνο κοινά σφάλματα και ιούς, αλλά και χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, η άνοια και ο καρκίνος.

Η άσκηση ωφελεί την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου

Καθώς η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος, παρέχει περισσότερο οξυγόνο στην καρδιά και τον εγκέφαλο, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερη ψυχική, σωματική και ενέργεια. Η αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο είναι επίσης υπεύθυνη για τα ψυχικά οφέλη της άσκησης, όπως η βελτίωση της διάθεσης, η μνήμη, το μειωμένο στρες και η γνωστική λειτουργία.


Η άσκηση βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών και αστάθειας

Αυτό συμβαίνει επειδή η σωματική δραστηριότητα, ειδικά η προπόνηση με αντιστάσεις, διατηρεί και ενισχύει τους μύες, βοηθώντας σας να μετακινηθείτε στον κόσμο με μεγαλύτερη ευκολία. Οι κινήσεις που εμπλέκονται στην άσκηση βελτιώνουν επίσης το εύρος της κίνησης και την κινητικότητα των αρθρώσεων, βοηθώντας το σώμα σας να προσαρμοστεί σε νέα μοτίβα κίνησης, λέει. Με τη σειρά του, θα έχετε μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού όταν φτάνετε ή λυγίζετε με συγκεκριμένους τρόπους, προσθέτει. Περιττό να πούμε ότι η άσκηση μπορεί να κάνει πολλά.

Η άσκηση υποστηρίζει καλύτερο νυχτερινό ύπνο

Επιπλέον, η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, καθιστώντας την ένα ουσιαστικό μέρος για την ανάπτυξη υγιούς υγιεινής ύπνου και την επίτευξη ποιοτικού κλεισίματος των ματιών.

Photo Credits: Shutterstock

Διαβάστε επίσης:

Πόνος στην πλάτη και τη μέση: 5 ασκήσεις που θα σε ανακουφίσουν

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!